55-годишен коняр на Чората умря от инфаркт, бизнесменът обвини лекарите

снимка: infomreja.bg, архив

55-годишен работник на популярния благоевградчанин Райчо Димитров-Чората умря от остра сърдечна недостатъчност в болницата в Благоевград, бизнесменът се държал аргоантно с лекарите, съобщи БГНЕС.

Райчо, или Райо Чората, е баща на Ангел Димитров, който почина при злополучната акция „Респект” на 10.11.2005 г. Райко Димитров отглежда коне в ранчото си над Благоевград.

Снощи работникът му Александър, който преди дни бил изписан от отделението по кардиология на МБАЛ-Благоевград, се почувствал зле. Докато се обадят на Чората, минало време. С личния си автомобил към 21 часа снощи Чората докарал полумъртвия си вече коняр в МБАЛ.

Въпреки усилията на дежурните в Спешно-приемно отделение лекари, 55-годишният Александър починал. Тялото му е закарано в моргата за извършване на аутопсия, която ще установи точните причини за смъртта му.

Докато дежурните лекарли се опитвали да върнат към живота изпадналия в клинична смърт коняр, Чората се държал арогантно и грубо с тях, обвинявайки ги за смъртта на работника си. Извикана била и полиция, три патрулки се събрали пред СПО, униформените озаптили развилнелия се бизнесмен.

След изписването от отделението преди около две седмици, на Александър били изписани лекарства, дали ги е вземал е друг въпрос. Същият преди седмица е бил освидетелстван от ТЕЛК-комисия. Според лекарите неприемането на предписаните от лекарите в кардиология медикаменти на Александър са причнили смъртта му.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар11:02 - 05.03.2012
А дали е имал пари за тези лекарства защо не пита никой? Нямаш ли пари, мреш - това е истината... Бог да прости човека!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK