54-годишен нарочно запали треви, горяха 130 дка поля и кошери

Снимка: Infomreja.bg

Той ще отговаря за действията си пред съда

54-годишен мъж от Новосел е задържан в полицейското управление в Шумен за палеж.

Минути след 16 часа в неделния ден в дежурната част на РДПБЗН- Шумен е приет сигнал за пожар в сухи треви в землището на село Новосел.Пламъците са ликвидирани веднага, не е допуснато разпространението им.

Два часа по-късно отново е прието съобщение за пожар в сухи треви в землището на село Новосел. При пристигане на място огнеборците заварили пожар на много голяма площ. Сухи треви и храсти горели от двете страни на пътя.

На помощ в гасенето, поради силния вятър  пристигнали още два противопожарни екипа. Пламъците тръгнали в посока към село Средня и иглолистната борова гора. Унищожени са 2 пчелни кошера и 10 пчелни семейства. Огнеборците успели да спасят 50 действащи пчелни семейства. Екипите погасили пламъците с помощта на 6 тона вода, ръчни пръскачки, моторни духалки.

Пожарогасенето е било на площ от около 130 000 кв. м. Спасени от опожаряване са 50 декара иглолистна гора, фургон, 80 пчелни кошера.

Задържан за палежа около 19:30 часа снощи  е 54-годишен мъж от село Новосел.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК продължава, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK