5 села в Кюстендилска община с балотажи за кмет, избират градоначалник в Дупница

Снимка: Infomreja.bg, архив

В 5 села в община Кюстендил днес се провежда балотаж за кмет, след като такива не бяха избрани на първи тур. Това са Скриняно, Соволяно, Берсин, Търновлак и Гирчевци.

В Соволяно за кметското място ще се борят Пламен Илиев от Коалиция „За промяна“ и Кирил Георгиев от Коалиция „Кюстендил“. В Скриняно жителите на населеното място ще могат да избират между Кирил Стоименов от Коалиция „Кюстендил“ и Юри Пашев от БДЦ.

В Берсин днес ще бъде избран кмет между Емил Емилов от Коалиция „За промяна“ и Бойка Костова от Коалиция „Кюстендил“.В Търновлак и Гирчевци кандидатите са съответно Благовеста Николова /независима/ и Любомир Лумбарски от Коалиция „Кюстендил“ и Александър Йорданов /Коалиция „Кюстендил“/ и Петър Цонев /Коалиция „За промяна“/.

Днес балотаж ще бъде проведен и във втората по големина община в Кюстендилска област – Дупница. Там за вота на жителите на общината ще се борят досегашният кмет Методи Чимев /ГЕРБ/ и издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП - д-р Иван Ибришимов.

Още в четири общини днес се провежда избор на кмет, а именно - Бобошево, Кочериново, Сапарева баня и Бобов дол.

Изборният ден започна нормално във всички населени места. Няма постъпили жалби и констатирани нарушения, в някои от секциите се е наложило подмяна на членове, показва проверка в общинските избирателни комисии по места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK