5-ма блъснати пешеходци и 4 катастрофи за изминалите шест дни в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Дете на година и 10 месеца е със спукан череп, блъснато от 53-годишен водач в Петрич

Петима блъснати пешеходци и четири пътни инцидента отчитат от Областната дирекция на МВР в Благоевград за изминалите шест дни.

На 22 декември в 10:50 часа на ул. „Н. Добрев“ в Гоце Делчев лек автомобил „Пежо“ с 19-годишен водач от с. Садово е блъснал 66-годишна жена от с. Хвостяне, която е пресичала пътното платно по пешеходна пътека. Жената е пострадала с разкъсно-контузна рана на слепоочието. На водача са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Същия ден към 08:20 часа на пътя между Разлог и Банско лек автомобил „Дачия Сандеро“ с 51-годишен водач е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал лек автомобил „Мицубиши“. С фрактура на гръдната кост е пострадал 49-годишният водач на лекия автомобил „Мицубиши“. На двмата водачи са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

В 13:25 часа на 22 декември на ул. „Митрополит Борис“ в Благоевград лек автомобил „Шкода Октавия“ с 46-годишен водач от града е блъснал 62-годишен мъж от с. Корница, който е пресичал на пешеходна пътека. Пострадалият е получил фрактура на три ребра. На водача на автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. Пробата за алкохол на пешеходеца също е отрицателна.

На 23 декември около 12:00 часа на ул. „Осогово“ в Петрич лек автомобил „Мерцедес“ с 53-годишен водач от с. Джигурово е блъснал момиченце на 1 г. и 10 месеца от Петрич, което е изскочило внезапно на пътното платно. Детето е пострадало със спукан череп и е транспортирано за лечение в София. На водача са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

На същата дата в 21:50 часа в с. Микрево лек автомобил „Фолксваген Поло“ с неправоспособен 19-годишен водач от селото, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой се е блъснал в тухлена стена на къща, която паднала. С фрактура на ръката и черепно-мозъчна травма е пострадало 10-годишно момче, което е било в двора на къщата. То е транспортирано за лечение в София, без опасност за живота. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни.

На 23 декември около 13:45 часа на Е-79 между Кресна и Симитли лек автомобил „Шкода Октавия“ с 81-годишен водач, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост е излязъл в дясно от пътното платно и е самокатастрофирал. С два счупени прешлена и без опасност за живота е пострадала 79-годишна пътничка в автомобила. Тя е транспортирана за лечение в София. На водача е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

На Коледа към 14:40 часа на птъя между с. Дагоново и Якоруда лек автомобил „Пежо“ с 61-годишен водач от Велинград се е блъснал в мантинела и се е преобърнал вляво от пътното платно. С контузна рана на главата са пострадали водачът на автомобила и 65-годишната му спътничка. На водача е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е торицателна.

На 26 декември около 15:47 часа на ул. „Ал. Стамболийски“ в Благоевград лек автомобил „Ситроен“ с 22-годишен водач от Благоевград е блъснал 61-годишна жена от града, която е пресичала пътното платно по пешеходна пътека. Пешеходката е пострадала с фрактура на глезена. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни.

Вчера към 18:00 часа в района на кръстовище между ул. „Симеон Радев“ и ул. „Борис Ангелушев“ в Благоевград товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с 52-годишен водач от Благоевград, завивайки наляво е блъснал 37-годишен мъж с 2-годишно дете на ръце, стъпил на пешеходна пътека. В резултат на инцидента е пострадал мъжът, който е получил подутина областта на главата. На водача са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. Пробата с техническо средство за употреба на алкохол, която е направена на пешеходеца, също е отрицателна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK