5 327 лева събраха в община Сатовча в помощ на бедстващи от село Бисер

снимка: БГНЕС

5 327 лева събраха жителите на община Сатовча за бедстващите от наводненото и порутено село Бисер. Парите са събирани от къща на къща в общинския център и селата, като вече са изпратени по дарителските сметки от името на администрацията в Сатовча, съобщиха за ИНФОМРЕЖА.

Във всяко кметство има все още нетранспортирани чували с дрехи и покищнина, които ще заминат по направление още в следващите дни, съобщиха кметове на села в община Сатовча. Най-голяма сума – 890 лева, са събрали жителите на село Слащен, където в кампанията се включил местен бизнесмен.

В село Годешево хората са събрали сумата от 776 лева, а в село Плетена - 667. Жителите на Копривлен са заделили 328 лв. в помощ на пострадалите от наводненията, в село Долен е набрана сумата от 250 лв., в с. Фъргово - 531 лв., в с. Крибул - 213 лв., с. Осина - 476 лв., с. Жижево - 180 лв., с. Вълкосел - 187 лв.

Родители на деца от детската градина във Вълкосел са дарили 177 лв., а от училището в същото село са постъпили 110 лв.

Служителите от "Социални грижи" в Сатовча са предоставили 46 лв. лични средства, администрацията в Сатовча - 145 лв., а работещите в шивашката фирма "Евромода" - 281 лв.

"Капка по капка вир става", припомниха си старата поговорка жители на община Сатовча. "Дадохме по малко, но от сърце, съпричастни сме с нещастието, което се стовари върху жителите на село Бисер. Макар и с малка сума, все пак се постарахме да помогнем. Тук сме свикнали да си помагаме при бедствия, които ни връхлитат непрекъснато", коментираха участието си в дарителската кампания местни жители.

 

КОМЕНТАРИ

Впечатлен08:43 - 24.02.2012
Хората от една бедна община намериха в големите си сърца как да помогнат на други хора в беда!Браво,ХОРА!
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK