2,5 т гориво дарява Община Симитли на полицията, комисар Костов: Всяко дарение е добре дошло

Апостол Апостолов, на снимката долу: комисар Георги Костов, снимка: infomreja.bg, архив

Два тона нафта за отопление и още 600 литра бензин за патрулките дарява община Симитли на Областната полицейска дирекция, съобщиха от кметска администрация. Общински служители подготвят договора за дарение, помощта за полицията е подкрепена единодушно от местните парламентаристи. Прогнозно, дарението ще струва около 6 100 лева на общинската хазна.

„В общ интерес е органите на реда да имат необходимите условия, за да изпълняват служебния си дълг”, коментира кметът на Симитли Апостол Апостолов. „Когато няма бензин в резервоара на полицейския автопатрул, съгласете се, че няма как органите на реда да си вършат адекватно работата”, допълва градоначалникът.

Още в началото на годината ръководството на Общината и на полицейския участък в Симитли набелязаха приоритетите за опазване на обществения ред на територията на общината. „Срещнахме изключително разбиране и установихме добър диалог с новия началник на полицейското управление в Симитли - Георги Кьосев. С директора на II РУ на МВР в Благоевград, под чиято шапка е полицейския участък в Симитли, винаги сме работили изключително добре”, коментира Апостолов. Според него заделените около 6 000 лева от общинския бюджет е необходимият принос на местната власт за подпомагане осигуряване на обществения ред и спокойствието на жителите в община Симитли.

Общината в Симитли винаги се е отзовавала при необходимост. Преди година и половина местната власт осигури средства за ремонт на сградата и подмяна на дограмата. Неотдавна Общината дари и автомобил, който да допълни автопарка на полицейския участък в Симитли.

"Всяка помощ е добре дошла", коментира решението на Общинския съвет в Симитли директорът на ОД МВР - Благоевград комисар Георги Костов. Той уточни, че в сградата, в която е ситуиран полицейският участък в Симитли, се помещава и дирекция "Социално подпомагане", така че напълно резонно е Община Симитли и ОД МВР да си поделят отговорностите за отоплението.

На въпрос на ИНФОМРЕЖА не се ли опасява, че това дарение би се изтълкувало като вид протекция към симитлийския градоначалник, комисар Костов заяви, че в случая става дума за прозрачно решение, взето от Общинския съвет в Симитли.

Полицейският директор призна и за други дарения от общини. "Община Благоевград ни превежда ежемесечно дарение за дейността на общинската полиция, а без помощта на Община Банско нямаше да се справим със сигурността по време на зимния сезон", заяви още комисар Георги Костов.

От кметска администрация - Благоевград съобщиха за ИНФОМРЕЖА, че на базата на сключен договор с ОД МВР, Общината превежда всеки месец на полицейската дирекция сумата от 6 000 лв. Средствата отиват за охрана на сградата на кметството, на общински обекти и за сигурността и обществения ред по време на общински мероприятия.

Със заповед на вътрешния министър Цветан Цветанов от 1 септември миналата година се забраниха даренията в МВР. Изключения се допускат само в случаите, когато дарител е община, държавна структура, държавно предприятие, търговско дружество със 100% държавно участие или международен орган, организация, чуждестранен държавен орган и Европейският съюз.

 

КОМЕНТАРИ

иван18:47 - 05.03.2012
Бреее, има нещо гнило в тоя работа?!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK