12 000 лв. за превоз на мъртъв гастарбайтер от Гърция до село Боголин

снимка: infomreja.bg, архив

Вестта за настъпилата преди дни смърт на 50-годишен гурбетчия, който от 18 години работи на остров Крит, както и голямата поискана сума от гръцките власти за транспортирането на трупа му до село Боголин, потресе жителите на община Сатовча.  

За трите деца на починалия в Гърция от инфаркт вследствие на тежък диабет – Бисер Максимов, сумата от 12 000 лева е непосилна. Толкова струвало да пристигне тялото на гурбетчията за погребение в родното му село Боголин.

Опечаленото семейство трудно може да си позволи и 1500 евро, каквато била таксата българинът да бъде погребан в южната ни съседка.

Роднинини на мъртвеца от Боголин се опитали да съберат поне пари за погребението в Гърция, но и това се оказало невъзможно.

Децата на Бисер Максимов, които вече са пораснали, отказали да участват в каквито и да било плащания и ритуали по погребението на баща си с мотив, че той ги изоставил, когато били съвсем малки, заживял с различни жени на остров Крит и напълно забравил, че има съпруга и деца.

Въпреки невъзможността роднините да съберат 1500 евро за траурната церемония вчера той е бил погребан в Гърция.

Един от приятелите му, който работел като полицай, заключил апартамента му и прибрал скъпия му автомобил, скутери и друго движимо имущество, придобито от Максимов по време на почти 20-годишния му гурбет на гръцкия остров Крит.

Той поел и разходите за погребението с част от вещите на починалия гурбетчия, които взел на отговоро пазене. Полицаят очаквал в скоро време наследниците на Максимов, на които да предаде ключа от жилището и другото имущество.

Бисер Максимов напуснал нелегално България, дълги години пребивавал в Гърция незаконно и с чужда самоличност, след което успял да получи пасторт и да се регистрира.

За многото години гурбетлък негови близки си спомнят, че си е идвал в Боголин само веднъж, да са види брат си, който бил в болница.

 

КОМЕНТАРИ

Максимов Борислав09:42 - 07.06.2017
А ти gygyjiuh не дрънкай така за починалият ми баща щото ще те разпъна на кръст боклук такъв,мога да те открия каде си и кой сй,после не отговарям за последствията...
Vazroditel15:32 - 13.11.2013
Balgarin znaci hristianin. Tova e realnosta. Bylgarskata nacia se sastoj ot pravoslavni hristiani. Ostanalite kojto ziveem v BG. dori i rodeni tuk sme robi. Zatova tazi nacia se razpada v momenta. Pomacite si imat majcini imena. Tozi kojto e izostavil decata si i e otprashil v Gyrcia e s balgarsko ime. ne pomashko. Slepi li ste ta ne vizdate? Vie ne ni priemate naravno s Vas bylgarite! priemate ni samo prividno kogato sme sys smeneni imena kato tozi neshtastnik//
до gygyjiuh14:39 - 13.11.2013
Скоро ще те изпишеми тебе ,такива като тебе верно трябвадаса по-малко . Боклук сити нещастнико . Нека почива в мир .Съболезнования на близките всяка смърт се преживява тежко .
pomakinq13:40 - 13.11.2013
Pomak s bulgarsko ime be tapanar takav, ne se nauchihte da pravite razlika rasisti takiva. Pomacite sa BULGARI i sa doprinesli mnogo za darajavata ti kreten s kreten

FACEBOOK

//