1003 лева събраха на благотворителен концерт за акордеониста Асен Илиев

снимка: infomreja.bg

1003 лв. събраха на благотворителен концерт в центъра на ромския квартал „Изток“ за лечението на акордеониста от Танцова формация „Пауталия“ Асен Илиев.

Мъжът в момента се намира в столичната болница "Токуда", където му предстои операция и поставяне на стенд в сърцето. За самия апарат обаче е необходимо семейството да събере 10 000 лв.

В благотворителната инициатива се включиха ТФ „Пауталия“, „Лео Бенд“, „Ексел“ и „Три звезди“. Въпреки постоянните валежи и студа, поне 300 жители на квартала се събраха на благотворителната проява, за да дадат своя принос за спасяване живота на известния ромски музикант.

„Нямахме осветление и се наложи да включим фаровете на  3-4 коли, за да се вижда. Дъждът не уплаши хората и те дойдоха да помогнат. Доволен съм от събраната сума, но трябват още доста пари“, коментира ромският общественик Стефан Лазаров.

Следващият благотворителен концерт за Асен се организира от ТФ „Пауталия“ в лицето на Валентин Кенов на 17 март от 19 часа в кюстендилския драматичен театър. Цената на един билет е 5 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици.

На сцената се очаква да се изявят едни от най-известните изпълнители в страната.
 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK