1000 лв. глоба за терориста, заплашил с бомба кафене "VIP" в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев призна за виновен 20-годишият Ермах Пирински от Хаджидимово, който в края на миналата година изправи на нокти полицията и неврокопчани с подадения фалшив сигнал за бомба в култовото заведение "VIP". Престъплението, извършено от Пирински, е квалифицирано по член 326 от Наказателния кодекс, според който младежът е освободен от наказателна отговорност, но му е наложено административно наказание глоба в размер на 1000 лева.

Съдът е постановил още отнемане в полза на държавата на вещественото доказателство - мобилния телефон, марка "Нокия", и сим картата, от която е направено обаждането за поставено взривно устройство в известното гоцеделчевско заведение.

При разследването на случая било установено, че мобилният телефон и сим картата, послужили за престъплението, не са собственост на обвиняемия, а на Гиздо Генадиев Димитров от Пловдив. Пловдивчанинът ползвал сим карта, регистрирана на възрастна жена, също от Пловдив, на която документално се водели над 100 такива карти. Жената декларирала пред пловдивските полицаи, че въпросните сим карти не са нейни и вероятно някой е злоупотребил с личните й данни, като на нейно име е купил многобройните сим карти.

Според съдебното решение причините за извършване на престъплението са незачитането на установения в страната правов ред, и по-специално на нормите, охраняващи реда и общественото спокойствие.

Както ИНФОМРЕЖА писа, фалшивият сигнал в заведението "VIP" бе подаден през ноември миналата година на тел. 112. Десетки клиенти бяха евакуирани, а полицейски спецове часове наред проверяваха заведението за наличие на взривно устройство, каквото не бе открито.

Дни по-късно след проведените спешни издирвателни мероприятия полицаите от РУП - Гоце Делчев задържаха Ермах Пирински от Хаджидимово и му повдигнаха обвинение за извършеното престъпление.

 

КОМЕНТАРИ

BOJIK20:31 - 04.06.2013
NISHTO,AMA NISHTO NE STE MU NAPRAVILI NA selana OT GRAD jostovo.
CHICAGO21:53 - 02.06.2013
I ZASHTO VAPROSNIA atentator NE GO PRATIHTE ZA 2-3 MESECA DA SLAGA BOMBI V BOBOV DOL???
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//