НФСБ в Благоевград: Некомпетентното управление на Томов доведе до криза в града

Снимка: НФСБ

От патриотичната формация посочиха конкретни факти

НФСБ в Благоевград остро реагира срещу управлението на кмета Румен Томов и излезе с обръщение към жителите на града. От патриотичната формация посочиха конкретни факти за тежко несправяне с управлението и координацията на кризата, породена от COVID 19, за натоварване на бюджета поради неадекватни действия, за институционална криза и създаване на кухи длъжности.       

В обръщението си от НФСБ заявиха:

„Уважаеми жители на Община Благоевград,

Изразяваме искреното си възмущение от случващото се в нашата община. Благоевград има потенциал, който не само не се използва - той се погубва от кмета и неговия екип. Не приемаме опитите общината да бъде провалена, за да остане кметът на своя пост, въпреки извършеното нарушение.

Фактите:

Тежко несправяне с управлението и координацията на кризата, породена от възникналата ситуация с COVID-19. Мудните и закъснели реакции създадоха у гражданите чувството, че са изоставени на произвола на съдбата. В конкретика:

-          опашки за направления за PCR-изследвания пред РЗИ; 

-          неоказване на помощ на МБАЛ-Благоевград за справяне с тежката пандемична обстановка;

-    организирането на събития и опити да се избегнат забраните, и заобиколят предприетите противоепидемични мерки, разпоредени  от Министерство на здравеопазването.

Натоварване на бюджета вследствие на неадекватни действия като:

-    неподписване на договора с избрания оператор на Регионално депо-Благоевград

-   множество изгубени дела от уволнените служители на Община Благоевград, оказва се впоследствие -  освободени неправомерно

-    глоби, наложени от РИОСВ – Благоевград

-    опити за организиране на фестивални и концертни събития

Липса на визия за развитие и икономическо възстановяване на града, след пагубното управление на предшественика му Атанас Камбитов. Фрапантен е примерът със строежа на  черква в района на Кооперативен пазар, което е единственото място в центъра на града с възможност за изграждане на многоетажен паркинг.

Създаване на институционална криза и блокиране на работата на Общината, заради грозния конфликт кмет- председател на Общински съвет.

Създаването на абсолютно ненужна за община Благоевград позиция – Заместник- кмет по обществен ред и сигурност. Кухата длъжност би могла да се замени с нещо много по-адекватно, полезно и работещо за нуждите на града.

Неумело управление на кадровите ресурси и липсата на познаване на ситуацията в града и околните села.

Тежка криза в сектор „Култура и образование“, напрежение и кадрови трусове в „Ансамбъл Пирин“, провал на фестивалната и концертна политика, неглижиране на туризма в града.

Нашият стремеж е развитието и просперитета на община Благоевград. Това е приоритет за всички и той не трябва да зависи от партийна принадлежност.

За пореден път заявяваме, че трябва да бъде изготвена стратегия, която да получи широка гражданска и политическа подкрепа. Нищо такова обаче не се случва. Кметът и екипът му доказват на практика, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.

Правим това обръщение, неслучайно в този момент, преди датата 18.01.2021 г., когато е делото за прекратяване на пълномощията на Румен Томов, за да не остане и капка съмнение, че то е инспирирано по някакъв начин от резултата, а именно - отстраняването или оставането на пост  на кмета на община Благоевград“.

Националното ръководство на НФСБ подкрепи позицията на местната си структура.                                               „Като национално отговорна партия ние подкрепяме действията на общинското ръководство в Благоевград. Този патриотичен край заслужава да има един проспериращ областен център и ние ще насочим усилията си в тази посока“, заяви зам.-председателят на НФСБ и народен представител Борис Ячев.

„Заявяваме, че ако бъдат насрочени частични местни избори за кмет на Благоевград, ПП НФСБ ще участва със свой кандидат, за да защити града от поредните месии, които са жадни за власт!“, декларира зам.-председателят на патриотичната партия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK