Румен Томов: Ще поискам финансова ревизия на Общината

Снимка: Р. Томов

Община Благоевград има необходимост от отчетност

Община Благоевград има необходимост от отчетност, прозрачност и строг контрол при изразходване на публичните средства.

Това заяви кандидатът за кмет на Благоевград - инж. Румен Томов. Той допълва:

След множество разговори и срещи с хората, установих следното:

Масово преобладава мнението, че в община Благоевград има необходимост от отчетност, прозрачност и строг контрол при изразходване на публичните средства. Тази дейност трябва да обхване всички разходи на Община Благоевград, както и разходите, извършвани от общински структури, в това число общинските предприятия. Имам готовност да предложя механизъм за контрол, съобразен изцяло с българското законодателство, включително и със Закона за публичните финанси.

Считам, че прилагането на такъв механизъм ще промени изцяло финансовото състояние на Общината, ще даде възможност всеки благоевградчанин да има яснота по отношения на изразходваните публични средства. Това трябва да бъде една от първите задачи на новия Общински съвет. Благоевградчани заслужават да знаят за какво и как се харчат обществените средства. Ако бъдат установени сериозни пропуски и злоупотреби, няма да се поколебая да поискам пълна финансова ревизия на Общината и на всички общински предприятия за последните години.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK