Румен Томов: Общинската администрация не е хранилка

Снимка: Infomreja.bg

Общината е осигурител на близо 1000 души

Безумие е да се наемат допълнителни помещения и сгради, за да се осигурят работни места на хранениците. Последните две години, диалогът между администрацията и гражданите беше надменен или въобще липсваше. Жалби и молби бяха оставяни бе отговор или получаваха такъв, който не дава никаква яснота, заяви кандидат-кметът Румен Томов.

Той е издигнат от коалиция "Граждани за Общината" като кандидат за кметския пост за община Благоевград.

Томов коментира още:

При остри реакции на граждани, пиари, тролове и хейтъри старателно разводняваха проблема с красиви обещания и сарказъм.

Желанието ни да получим официален отговор от кмета за нивото на заплащане не само на пиарите, а и на много допълнително назначени фигури, за чиито заплати се носят легенди, удари на камък. Оказва се, броят на допълнително назначените в Общината хора расте, но техният принос обратно на високите им заплати е съмнителен. Много от тях имат собствени фирми и всъщност работят за себе си. Истината е, че онези, с ниските заплати вършат основната работа, а назначеният близък приятелски кръг на управляващите получава заплати близки до министерските и от там изтича огромен ресурс на Общината.

Добрият модел на адмнистрация представлява високо заплащане на действителните експерти, без разкриване на синекурни (безгрижни) длъжности. Стегната, високо ефективна администрация, която е мотивирана да работи. В момента ситуацията в Благоевград е точно обратната. Общината е осигурител на близо 1000 души.

Наемат се допълнителни помещения и сгради, за да се осигурят работни места на хранениците. Това е безумно! Услугите в общината спокойно могат да придобият съвременен електронен вариант, разкарването на стотици граждани всеки ден до общината да престане, а обслужването на гише да остане само за онези, които нямат техническа възможност за онлайн заявка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK