Бойко Борисов и Атанас Камбитов откриха новата спортна зала в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Нова многофункционална спортна зала откриха днес в Благоевград. Лентата на модерното съоръжение, изградено в двора на III ОУ „Димитър Талев“, прерязаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кметът Атанас Камбитов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков и директорът на училището Михаил Спасов.

Въпреки дъждовното време в училищния двор се събраха стотици ученици, учители и родители. Водосвет за здраве и успех на благоевградските спортисти отслужи отец Андон Шавулев. Церемонията не пропуснаха и депутатът и областен лидер на ГЕРБ Даниела Савеклиева,  и заместник-кметовете на Благоевград Валери Смиленов и Стоян Благоев.

„През последните две години основен приоритет на Община Благоевград е изграждането на спортни съоръжения, защото без база няма как да се практикува масов спорт, а за да има масов спорт, най-важното условие е той да е достъпен и безплатен“, заяви градоначалникът.

Той съобщи, че до 10-ина дни ще бъде възстановена изцяло и легловата база в Спортния интернат, която разполага с 32 стаи за 64 деца. В момента се работи усилено и по проектирането на нов закрит плувен басейн, който ще бъде построен в двора на VIII СОУ "Арсений Костенцев".

„Това е разликата между нас и сегашното управление. Парите на държавата отиваха в такива съоръжения – магистрала „Струма“, зали, площадки“, каза Борисов. Към учениците той се обърна с думите: „Сега като се приберете вкъщи, кажете на бабите и дядовците си, че парите, с които сега ги лъже Орешарски за Коледа и Великден, ще ги платят с лихвите“.

Борисов пожела на Благоевград да продължи да произвежда шампиони във всички спортове.

За откриването на спортното съоръжение се очакваше да пристигне и заместник-министърът на спорта и световен шампион на България по гимнастика - земя и халки, Йордан Йовчев. Незнайно защо обаче той не се появи на церемонията.

„Съжалявам, че от Министерството на спорта не им стигна куража да дойдат, но те и без това са временно в управлението“, коментира отсъствието на Йовче бившият премиер.

След официалната част всички се отправиха към спортната зала, където гимнастици от клуб „Любчо Солачки“ направиха демонстрации.

Изграждането на новата спортна зала в Благоевград струва 741 691 лева. Парите бяха отпуснати с решение на Министерския съвет като целева субсидия при управлението на ГЕРБ.

Съоръжението разполага със санитарни възли, съблекални, отопление и вентилация. Залата е с над 120 места и може да се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ko4e09:01 - 30.03.2014
Ако не сте виждали на едно място мутри ето ви - Борисов,Камбитов,Тасков, Смиленов, и мутресата Савеклиева.
хахах15:27 - 28.03.2014
Тролове червени и двамата са супер и мъже и управленци вашите шушумиги ги е срам да се снимат оти са грозници и некадърници . А на Борисов мястотот му е точно там да реже ленти на всички обекти които ги ема благодарение на неговата помощ . Дай боже един чувал с лентички да напълни а червенушковците и депесарите само кадруват и крадат не мислят за лентички защото това което направи Борисов не им се отдава изобщо . Добри са само в далаверитедепесарите и комунистите защото друго не гиинтересува. Оставете Борисов на мира като не можете да го стигнете .Ай чао и дави нема
Force114:59 - 28.03.2014
Бочко какъв точно се явява у тоя те момент, да не би паретата за салончето от джоба си да е извадил??? Айде стига пропаганда и агитация, довиждане и т.н.
Рада11:00 - 28.03.2014
НАЙ-ДОРИЯ КМЕТ. Е, ОБИЧАМ ТЕ КАМБИТОВ. ЕГА СЕ ПЕНСИОНИРАШ КАТО КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД!

FACEBOOK