Благой Мигдин уволни психоложката с 18-годишен стаж в НПГ ”Д. Талев”

Отстранената от работа психоложка Мария Георгиева в компанията на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, снимки: infomreja.bg

Вместо да открият новата учебна година на 15 септември с празнично настроение, повече от 700 ученици от НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев се готвят за протест.

Възпитаниците на елитното школо ще изразят недовоството си срещу заповедта на директора на гимназията Благой Мигдин, с която той закрива щата на любимата им психоложка Мария Георгиева. Според тях действията на Мигдин са претекст за отстраняването на Георгиева.

Срещу заповедта в навечерието на новата учебна година са се обявили и по-голямата част от учителите. Те недоумяват защо е необходимо едно голямо учебно заведение като НПГ "Димитър Талев" да бъде оставено без психолог, от какъвто несъмнено имат нужда учениците.

Мнозина считат "уволнението" на Мария Георгиева за политическо, тъй като заповедта за закриването на щата й дошла веднага след като тя присъствала на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала "Арена" в столицата.

Отстранената от работа психоложка е с 18-годишен стаж в неврокопската гимназия, като за това време тя е смятана за един от двигателите на повечето инициативи в училището, включително и за създаването на Ученическия парламент, който се прослави в цялата страна с талантливите си ученици.

Пред репортер на ИНФОМРЕЖА Мария Георгиева потвърди, че е получила въпросната заповед от директора Благой Мигдин.

Запознати коментират, че Мигдин побързал да се освободи от любимката на ученици и учители, защото в нейно лице виждал сериозна заплаха да го наследи на поста. Мигдин от няколко години е пенсионер и скоро трябва да излезе в заслужена почивка.

 

Благой Мигдин
Мария Георгиева, снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

Родител07:28 - 25.09.2014
Вече не мога да пускам спокойно детето си да ходи на училище, като е няма Г-жа Георгиева... Мигдин оля се отрепко пияна вместо да гониш кадърните педагози помоли Г-жа Тувирова, да ти даде някоя нивичка в Баничан да си посееш кромид, а не да чакаш на готово да ти го носят... или може би и без салата си смучеш пърцуцата?!
ucenik22:37 - 17.09.2014
От всичко писано по горе разбрах главното- психоложката вместо да се чука с директора, станала привърженичка на герб и пушела с учениците. Е, как да не я уволни човек :))))
Blagoi donosnika12:35 - 17.09.2014
Nezabavno uvolnenie na kradliviqt direktor i donosnik na Durjavna Sigurnost. Da go mahnat i v zatvora da go slojat toq bokluk i lubovnicatam u Tovirova sushto - okradoha uchilishteto, be!
Браво!10:31 - 16.09.2014
Три имена Благой Георгиев Мигдин Дата на раждане 15.03.1950 г. Място на раждане гр. Хаджидимово Вербувал го служител ст. лейт. Илия Лукманов на 14.12.1978 г., регистриран на 11.01.1979 г. Ръководил го служител ст. лейт. Илия Лукманов Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Благоевград-ДС по линия на управление II Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент Псевдоними Страхил Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 5 бр. и обр. 6; протокол № 4/ 1990 г. за унищожаване лично дело IА-2349 (Бл); протокол № 2/ 1990 г. за унищожаване работно дело IР-1968 (Бл). Снемане от действащия оперативен отчет 1989 г. Публична длъжност или публична дейност Директор на Неврокопска професионална гимназия "Димитър Талев" - Гоце Делчев

FACEBOOK