364 абитуриенти ще броят от 1 до 12 в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

На пореден парад на младостта, красотата и знанието предстои да се насладят жителите и гостите на Гоце Делчев.

В три последователни дни трите гимназии в Гоце Делчев ще изпратят със заветното „Попътен вятър” поредния випуск абитуриенти, по-голямата част от които ще продължат образованието си във висши учебни заведения в страната и чужбина.

364 абитуриенти от випуск 2015 тази година ще изпратят учители, родители, приятели и близки, жители и гости на Гоце Делчев и региона, които по традиция в дните на абитуриентската фиеста в града ще окупират улиците и площадите към училищата в дълги шпалири.

Стартът по традиция ще дадат 134-те випускници от петте паралелки в ПМГ "Яне Сандански", които ще празнуват завършването на средното си образование точно на 24 май, неделя.

Както всяка година, първи абитуриентите от ПМГ "Яне Сандански" ще огласят с клаксоните на луксозните возила централния площад „Гоце Делчев", който в продължение на часове ще посреща абитуриентските лимузини, от които както в приказките слизат принцове и принцеси в красиви тоалети. 

Вторият ден от традиционните балове - понеделник, е за 165-те абитуриенти от НПГ "Димитър Талев", които за гражданството на Гоце Делчев и региона са известни с атракциите си и красивите тоалети. 

Фиестата ще закрият близо 70-те възпитаници на ПГ „Пейо Яворов".

Абитуриенти и учители пазят в тайна както тоалетите си за баловете, така и изненадите, които предстоят. За да бъдат избегнати неприятни инциденти с празнуващи абитуриенти и техните близки, Главна дирекция „Национална полиция“ и отдел „Пътна полиция“ отправиха своите препоръки и предупреждения за нормалното и безинцидентно преминаване на абитуриентските балове.

За сигурността на празнуващите служителите от "Пътна полиция" ще организират съпровождане с полицейски автомобили  на  колони от моторни превозни средства, превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили.

Ще се координират действията с организаторите на екскурзии за предпазване от инциденти по време на тържествата, а водачите на автобусите ще бъдат специално инструктирани.

"Помогнете си и сами, като повишите вниманието си и проявите волята си за недопускане нарушения на обществения ред и застрашаване на сигурността на движението. Не забравяйте, че винаги може да се обадите на телефон 112 и да поискате помощ. Подсигурете се и с телефонните номера на близки, които биха се отзовали на молбата ви за помощ!", призовават от ОД МВР - Благовеград.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK