СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА: Индия отваря отново границите си за туристи

Снимка: nova.bg

Ограниченията за някои категории чужденци като дипломати и бизнесмени бяха отменени по-рано

Индия ще бъде отворена отново за туристи от 15 октомври, след като бе затворена повече от година заради пандемията от коронавирус, съобщи правителството.

„След като разгледа различни данни, Министерството на вътрешните работи реши да започне да предоставя нови туристически визи за чужденци, пристигащи в Индия чрез чартърни полети, в сила от 15 октомври 2021 г.“, се казва в изявление на вътрешното министерство. „Чуждестранните туристи, които влизат в Индия с полети, различни от чартърни самолети, ще могат да го направят само от 15 ноември 2021 г. с нови туристически визи“, се добавя в него.

Индия спря всички визи за чужденци през март 2020 г., когато пандемията настъпи, тъй като правителството наложи строго блокиране. Ограниченията за някои категории чужденци, като дипломати и бизнесмени, по-късно бяха отменени, но туристите бяха забранени.

По-рано тази година Индия беше засегната от тежка вълна от коронавирусни инфекции с около 400 000 случая и 4000 починали всеки ден. Но случаите в страната с 1,3 милиарда души оттогава рязко намаляха до около 20 000 нови дневни инфекции и 200 до 300 смъртни случая. Тогава ограниченията за повечето дейности бяха премахнати. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK