Рашков разпореди масови проверки - и на шофьорите, и на полицаите

Снимка: бТВ

Защитаван ли е Семерджиев от служители на МВР

Започва от днес масирана операция по проверки на пътя за дрогирани и пияни шофьори.

Акцията започва по разпореждане на вътрешния министър – Бойко Рашков.

Пред медиите Рашков заяви, че по случая „Семерджиев“ е известно, че Георги е с отнето свидетелство за правоуправление от 2005 година. През тези 16 години – Семерджиев е фалшифицирал документ – книжка, издадена от Швейцария. Проверка на МВР доказва, че той не притежава реално такъв документ.

Изясняват се и още факти, сред които – защо в деня на инцидента, по-рано, Семерджиев е спрян от служители на КАТ за пътна проверка, а Георги е избягал. Документите му останали в ръцете на полицая.

Рашков обясни, че ще потърси отговорност на служителите и тяхната компетентност в това да се справят в подобни ситуации. Не е ясно още дали служители на МВР не са получавали облаги, когато са спирали през тези 16 години Семереджиев за проверка.

Рашков обяви, че започва проверка на всички случаи, свързани със Семереджиев, при които е проверяван и какво отношение е взимано към него през тези 16 години.

От брифинга стана ясно, че в деня на ПТП-то, между 17.30 ч. и 18 Семерджиев е ударил лек автомобил, на който е нанесъл малки материални щети, но собственика на автомобила не е сигнализирал в МВР за което, а се съобщил за случая едва днес в ефир.

Известно още за инцидента е, че спътник на Семерджиев е служител на Първо РУ към СДВР – Симона Радева, която вече е задържана и е отведена за разпит.

Изяснява се какви са отношенията на Радева и Семерджиев и дали тя е дала на Семерджиев наличните в колата му палка и буркан.

Предполага се, че автомобилът се е движил със светлини преди инцидента, тъй като бурканът е бил на предното стъкло на колата.

Рашков даде информация, че Семерджиев е бил свидетел по дело за ОПГ за разпространение на наркотици. Георги е лежал 8 месеца в затвора след като прокуратурата и защитата на Семерджеив се договарят по дело за притежание на 500 гр канабис и 300 гр кокаин.

След като Семерджиев излежава ефективната си присъда, той пребивава на адрес в района на Пето РУ, ала никои от ресора на управлението не контролира Семерджиев и дейността му, въпреки че е ясно, че е бил в затвора. По този проблем Рашков каза, че също ще бъде направена проверка.

Какво се знае досега?

Разследващите са установили, че Семерджиев се е обадил за помощ на въпросната служителка. Тя работи в столичното I РПУ. Полицайката му е помогнала да се снабди със стълба, тъй като той не е имал ключ за апартамента, в който живее.

С тази стълба Семерджиев успява да влезе в апартамента си.

По непотвърдена информация въпросната полицайка е имала романтична връзка със Семерджиев.

Майката на Семерджиев

Майката на Георги Семерджиев - Мариана Семерджиева, заяви пред bTV, че синът й има истинска книжка, издадена от Швейцария.

Мариана Семерджиева каза още, че не знае за провиненията на сина си, не знае коя е спътницата му и не познава въпросната полицайка Симона Радева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//