Пропускателен режим подобрява организацията на работа и предоставянето на услуги в Община Кочериново

Снимка: Infomreja.bg, архив

Нов пропускателен режем влезе в сила в сградата на Община Кочериново. Правилата, прилагани от 19 април, засягат обслужването на граждани, което вече изцяло се извършва в намиращия се на партерния етаж Център за информация и услуги, където се подават и получават всички документи.

Административното обслужване по модела „на едно гише” цели не само подобряване организацията на работа с граждани и фирми, но и по-качествено и бързо предоставяне на услуги.

Пропускателният режим изпълнява чл. 4, ал. 4 от Наредбата за административно обслужване, според който потребителите на административни услуги контактуват с администрацията чрез звеното за административно обслужване.

Целта е да се избегне пряката връзка между потребителя и прекия изпълнител на услугата. Антикорупционната превантивна мярка е регламентирана в Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията, която общините са длъжни да прилагат. 

Новите правила за достъп до общинската администрация ще гарантират безопасността на сградата и ще дадат възможност за  предотвратяване на инциденти.

Пропускателният режим ще повиши и контрола от страна на кмета към служителите от администрацията при изпълнението на задълженията им. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK