Празничната коледна седмица с културни изяви, традиции, концерти, конкурси и награди тръгва в Гоце Делчев от вторник

Снимка: Infomreja.bg

Традиционно Община Гоце Делчев обявява за празнична последната седмица преди големия християнски празник Коледа. Тази година празничната коледна седмица стартира на 15 декември /вторник/ и  ще продължи до самото навечерие на приказния празник, който се очаква с трепет и вяра от малки и големи.

Началото ще бъде поставено от конкурса за най-красиво коледно дръвче в Градския парк. Дръвчетата са определени предварително, а желаещите да ги украсят могат да го направят до 21.12.2015 г., когато ще бъде и награждаването на победителите с най-атрактивно украсеното дръвче, както и победителите в другият обявен от Община Гоце Делчев конкурс за най-атрактивни Дядо Коледа и Снежанка. Награждаването на победителите в двата конкурса ще е от 14 часа в беседката на Градския парк, а определеният за тях награден фонд от администрацията на кмета Владимир Москов е 1000 лева.

В навечерието на християнския празник, на 21 декември градоначалникът и тази година ще връчи наградите на отличените в традиционния конкурс "Спортист на годината 2015". В първия ден от празничната седмица в малката зала на НЧ "Просвета-165" талантливата поетеса Евгения Йорданова ще представи книгата си "Най-щастливият ден”, а на следващият ден - 16 декември, от 14 часа в Общинския исторически музей ще се проведе конкурс за най-красива сурвачка и подреждане на обредна трапеза.

17,18 и 19 декември се очертават да са поетични и с невероятни концерти. С голям интерес се очаква авторският концерт за пиано и оркестър по стихове на Васиел и Рут. Рут е родена в Гоце Делчев. Пише поезия от 14-годишна възраст. Завършва средното си образование в ПМГ „Яне Сандански”. Професионалните й интереси и дейности са свързани с мениджмънт. Тя е любител поетиартист. Поезията е ключът към преодоляване на трудните моменти в личния й живот и опит да се покаже силата на духа, който може да трансформира и еволюира душата чрез предизвикателствата в живота.

Автор е на „Неопитомената” - 2014 г. и „Аmazing love” - 2015 г. Предстоят издания за 2016 г. - „Гласът на тишината” и „Лицето на ангелите”. Нейни книги могат да се намерят в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” - гр. София, Народно читалище „Просвета” - гр. Гоце Делчев, а от 2016 г. в книжалниците „Хеликон”, МОЛ – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и всички страни на ЕС с превод на 7 езика.

Другият гост изпълнител Васиел свири от 6-годишна възраст. Завършил е ССВМУ „Маестро Георги Атанасов”, гр. София и педагогика със специализация „Музика” в ЮЗУ „Неофит Рилски” , гр. Благоевград. Владее 6 музикални инструмента. Освен с музика Васиел е известен и с дигиталното-фотографско изкуство, дизайнер, художник и имиджмейкър. Негови картини и фотографии са публикувани в известни специализирани сайтове за изкуства: fineartamericaи saatchiart, youtubeдр.

На 18 декември предстои и голям концерт „Коледа с китара” на местния маестро Огнян Вълев и неговите талантливи ученици. С коледен концерт по време на празничната седмица в Гоце Делчев ще се представи и школата по пиано с ръководител Людмила Куртова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//