Поредният випуск от Факултета по здраве и спорт към ЮЗУ се дипломира

Снимка: ЮЗУ

Поздравително слово към дипломантите поднесе деканът

144 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. На тържествената церемония, която се проведе днес с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2022. 

От името на ректорското ръководство приветствие към абсолвентите отправи заместник-ректорът на Югозападния университет проф. д.изк. Йордан Гошев. 

Поздравително слово към дипломантите поднесе и деканът на факултета доц. д-р Миглена Симонска. Тя поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Логопедия“, „Социални дейности“, „Кинезитерапия“, „Акушерка“, „Медицинска сестра“, „Спорт“, „Социално терапевтично консултиране“, „Психосоциална рехабилитация“, „Клинична Логопедия“ и „Спортна кинезиология“. 

„Днес всеки от вас ще получи своята диплома. Искрено вярвам, че през изтеклия период на обучение сме ви убедили, че със стъпването ви в университета сте направили правилния избор на професия, която сте приели като призвание и с нейното практикуване да допринасяте за подобряването на здравето и качеството на живот на лицата, с които ще работите, за да оправдаете техните очаквания. Вашият период на обучение съвпадна с една неочаквана за човечеството пандемия – Ковид 19, по време на която, въпреки трудностите и рисковете за здравето ви, вие показахте стремеж за усвояване на знания и не се поколебахте да влезете в клиничните заведения, където натрупахте умения за работа“, каза в приветствието си към абсолвентите доц. Симонска. Тя им пожела успешен, изпълнен със здраве и неспирни успехи личен и професионален път. 

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Елена Янева, завършваща специалност „Логопедия“. 

По традиция по време на церемонията бяха връчени плакети на Югозападния университет „Неофит Рилски“ на абсолвентите с най-висок успех. Плакетите и дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът проф. д.изк. Йордан Гошев. 

Отличник на випуска с успех 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити е Васил Миленов, завършващ специалност „Спорт“. 

С плакети бяха отличени още Елена Янева от специалност „Логопедия“, Филдез Табанли, Даниела Иванова и Айсел Тефикова от специалност „Медицинска сестра“, Вероника Халилова от специалност „Акушерка“, Елисавета Младенова от специалност „Кинезитерапия“ и Цветелина Димитрова-Стаменкова и Галя Стефанова от специалност „Социални дейности“.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студентите от специалност „Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.н. Анелия Янева. Те изпълниха танците „И аз съм тук“ и „Победители“, съобщават от пресцентъра на университета.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK