Още три човешки ембриона намериха в контейнера до патоанатомията

снимка: infomreja.bg

Нови три човешки ембриона са открити в същия контейнер в двора на МБАЛ - Благоевград, където тази сутрин клошар намери мъртвите тела на две преждевременно родени бебета.

Назначена е комисия, която ще извърши цялостна проверка в отделението по патоанатомия за скандалния случай, заяви директорът на болницата д-р Красимир Михайлов.

За новите три ембриона, открити в следобедните часове, завеждащият Акушеро-гинекологично отделение д-р Огнян Митев научи от медиите.

Както ИНФОМРЕЖА писа, най-вероятно санитар от отделението по патоанатомия е изхвърлил в контейнера преждевременно родените бебета.

"В случая се касае за извършен медицински аборт, но вместо в хладилна камера, двата плода, които са на близнаци, са изхвърлени в контейнер", коментира по-рано днес директорът на благоевградската болница д-р Красимир Михайлов. Шефът на МБАЛ уточни, че ако биологичните материали са изхвърлени от санитар, то той ще бъде уволнен. 

По думите на д-р Огнян Митев намерените тази сутрин два ембриона са от направен на 7-и март спонтанен аборт на млада жена в 5-ия месец.

За случая е сезирана и Районната прокуратура в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK