На поредна среща в Гърмен институции нищиха проблема с незаконното строителство в ромския квартал "Кремиковци"

Община Гърмен, снимка: Infomreja.bg

Поредна среща с институциите и общинските съветници инициира днес в администрацията на Гърмен кметът Минка Капитанова за решаване на проблема с незаконното строителство в ромския квартал "Кремиковци" и настаняването на ромите, които ще останат без покрив при евентуално събаряне на незаконните постройки. 

Кметът Капитанова поиска отново съдействие от институциите поради нестихващото напрежение в Гърмен и недоволството на местните жители относно неизпълнени предписания за събаряне на незаконно построени къщи и колиби. 

Основните институции, които биха могли да дадат адекватни отговори на жителите на Гърмен - РДНСК и ДНСК, обаче не се явиха на срещата. Присъстваха заместник-областният управител на Благоевград Асим Адемов, представители на Регионалния инспекторат по образованието, РЗИ, общински съветници, както и на неправителствена организация за защита правата на ромите.

На срещата не бе прието радушно от присъстващите общински съветници постъпилото ново предложение от областния управител Бисер Михайлов за търсене на възможности в селата Дебрен и Скребатно за осигуряване на временен подслон на бездомните роми, които се оказват нежелани във всички населени места в община Гърмен. 

Така проблемът засега остава нерешен, остава да тлее и напрежението и недоволството сред жителите на Гърмен. 

 

КОМЕНТАРИ

Гост12:15 - 17.03.2016
Хайде стига сега и ти.Да си вземела един за вкъщи.Тя е жена за трима мъже - ти само един и предлагаш.
дебрен09:40 - 16.03.2016
minka da si vzeme edin ciganin u tqh.
Garmen22:16 - 15.03.2016
nishto novo predi idvashe edin deputat v obshinata da vidi edna slujitelka sega zam.oblastnia idva da vidi predsedatelkata tova e mir i lubov
наблюдател20:28 - 15.03.2016
Никой не иска този проблем да бъде решен.Включително и гърменлии , за да могат да се оправдават пред институциите колко са крадливи и мързеливи циганите в тази махала. Вярно е за циганите,че са не са работливи но какво направиха управниците в Гърмен Марчево ,Заграде и цялата Община за тях.Миналата година видях колко са работливи и гърменлии, цяло лято по претекст ,че са били бити и ограбвани от циганите те нищо не работиха по полето освен огняновалии и дебренци. Направете УПИ на Кремиковци,продайте им земята за да могат да си узаконят колибите господа управници ,това е единственото решение.

FACEBOOK

//