Мариана Керанджиева - от студентската скамейка до сбъднатите мечти

Снимка: Мариана Керанджиева

Мариана Керанджиева: Студент на 40+, завършил с 6+, учител, сбъднал мечта - автор, създаващ история

Мариана Керанджиева е името на педагог от Банско, която с нищо не се различава от останалите си колежки. Тя така всеотдайно върши работата си с децата, раздава се в клас и извън него, твори, създава, умува, дарява.

Това, което обаче прави Мариана уникална – е волята ѝ. Волята да надмине времето, да изпревари догмите и да ги преобърне, за да може да постигне мечтаното.

Мариана следва в своя бакалавърски профил, а след това и магистъра на 40+. Тя завършва с 6+. Семейството ѝ се увеличава с 1+. Става баба, докато нейната дъщеря също следва – в същия факултет, в същия университет, понякога на същия етаж от сградата.

Госпожа Керанджиева е отличничката на випуска, която се старае да бъде такава заради себе си, но признава, че никога човек не постига нищо сам. Сега тя влиза в клас спокойна, че е получила и взема най-доброто от ЮЗУ.

Днес има гордостта да каже, че е постигнала мечтата си, а редом с нея представя и един дългогодишен труд – книга, която е печат на темата на нейната дисертация.

Тя е тясно свързана с Паисий Хилендарски, не случайно и премиерата ѝ бе в седмицата, когато се проведоха чествания на рождението на монаха.

Под ръководството на доц. Лъчезар Перчеклийски – наистина лъчезарен човек, Мариана успява да надмогне безсънието, умората, да организира себе си между твърдите корици на "Речника на лексиката в Ахтаровия царственик от 1844 година".

Коя е Мариана и защо е ценен Речникът, вижте във видеото!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK