Кметът на община Хайредин, Тодор Алексиев: Честита 115-годишнина от Независимостта на България!

Снимка: Infomreja.bg

Слава на прадедите ни! Да живее България!

Уважаеми българи, скъпи жители на община Хайредин,

На днешния ден - 22 септември, ние, българите, честваме една от най-значимите, забележителни и уникални дати в родната ни история и това е Независимостта на България. 

Вече 115 г. ние се радваме на своята независимост, която се случва 30 г. след Руско-турската освободителна война, която приключва с подписването на Санстефанския мирен договор - на 3 март 1878 г. България се появява като правен субект, като суверенна държава на картата на света след петвековното османско владичество.

Оттогава този ден се явява като наш официален празник, с решение на българското Народно събрание.

Винаги трябва да поним този велик ден, който идва с Манифеста от старата българска столица Велико Търново, обявен в църквата „Св. 40 мъченици“.

Този велик ден идва всяка година, за да ни напомни за предшестващите ни велики владетели, натрупали мъдрост в народа ни още от създаването на българската държана и традициите от Възраждането.

А тези велики владетели, сътворили пътя още от миналото, са Хан Аспарух, Хан Крум, цар Кубрат, Княз Борис Първи Покръстител, цар Симеон Велики, цар Калоян.

Нека се вгледаме в прозрението, в мъдростта и в далновидността на нашите прадеди, както и към тези, коитоне се уплашиха от Великите сили!

Нека никога не забравяме уроците на славната българска история, която никой няма право да изтрива или променя!

Нека всеки един от нас съхрани от смелостта, вярата, силата и родолюбието на нашите прадеди и с достойнство да ги предаваме на всяко ново поколение, за да продължаваме да отстояваме собствените си български интереси, вдъхновени от тяхното дело!

Слава на прадедите ни!

Да живее България!

 

Тодор Алексиев

Кмет на община Хайредин

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//