Израелската армия: Засилваме бомбардировките срещу Газа в подготовка за следващ етап от войната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

266 палестинци, от които 117 деца, са загинали през последното денонощие

Израелската армия предупреди, че засилва бомбардировките срещу ивицата Газа в подготовка за следващия етап от войната. На този фон палестинската страна съобщи за над 4 650 загинали от началото на конфликта на 7 октомври. 

"Ще задълбочим атаките си, за да намалим опасността за нашите части и да влезем в следващите етапи на войната при най-добрите условия,"  заяви контраадмирал Даниел Хагари, говорител на израелската армия. 

Той потвърди, че 212 души са държани за заложници в Газа. Хагари допълни, че при израелските удари през изминалата нощ са били убити десетки палестински бойци, включително заместник-командирът на ракетните сили на "Хамас". 

В същото време бившият израелски премиер Нафтали Бенет заяви, че хуманитарната криза в Газа, цитирам, "не е наша работа". В отговор на въпрос на журналисти дали Израел ще допусне още хуманитарна помощ в анклава, Бенет казва, че светът трябва да се притече на помощ на палестинците, защото това не е работа на Израел.

На северния фронт Израел е атакувал бойци, опитващи се да изстрелват ракети през израелско-ливанската граница, и е поразил обект в Ливан, откъдето е била изстреляна ракета срещу израелски летателен апарат, каза още  Хагари.

266 палестинци са загинали при израелските бомбардировки през последното денонощие, сред жертвите са 117 деца, съобщи палестинското министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс. 

Палестинци заявиха също, че са получили нови предупреждения от израелската армия да се евакуират от Северна Газа към южната част на ивицата, тъй като в противен случай може да бъдат сметнати за поддръжници на "терористична организация". Посланието с вчерашна дата е изпратено от името на израелските въоръжени сили под формата на аудиозапис, който жителите на палестинската територия са получили на мобилните си телефони.

Един палестинец е бил убит, а трима други ранени при израелски въздушен удар в Дженин на Западния бряг. Улучена е била джамията "Ал-Ансар", съобщават от палестинския Червен полумесец. Според израелската армия е бил поразен тунел под храма, използван от "Хамас" и "Ислямски джихад" за планиране и осъществяване на атаки. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK