Днес Трето ОУ в Гоце Делчев посрещна гости по програма "Еразъм +"

Снимки: Трето Оу, Гоце Делчев

Те са педагогически специалисти от Гърция и Турция

Днес Трето ОУ в Гоце Делчев посрещна гости. Те са партньори по програма „Еразъм+“, проект „Фестивали между европейски общности и традиции“,  по който училището е партньор. В рамките на седмица тук ще бъдат директори и педагогически специалисти от градовете Невсехир и Кайсери (Турция) и Волос (Гърция).

По стара българска традиция, любезните домакини посрещнаха гостите си с хляб и сол и ги приветстваха на английски език. Прозвучаха и химните на трите страни. Програмата продължи с български фолклорен танц, английска песен, танц на мажоретките и изпълнение на гайда от шестокласника Васил Адамов. В края на церемонията домакини и гости се хванаха на едно голямо българско хоро.

Малко по-късно гостите поздравиха учениците от началния и прогимназиалния курс в класните им стаи,  като разгледаха обновената учебна база на училището. В ресурсния кабинет те се запознаха с традиционната българска мартеница и под ръководството на вещи педагогически специалисти имаха възможност сами да изработят мартеници.

Следобедната програма включваше представяне на традиционни фолклорни инструменти и танци от съответните държави.

Атрактивната програма, която домакините са подготвили, ще продължи и в следващите дни.

Настоящото посещение е част от възстановените дейности и мобилности по международния проект, по който координатор е Италия, а България, Гърция и Турция са партньори. Проектът стартира през септември 2019 г., но бе замразен за една година поради усложнената епидемична обстановка. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK