Без букети на 15 септември в VIII СОУ "Арсени Костенцев", учениците напълниха касичката за дарения в подкрепа на Гошко от Белица

Снимка: Infomreja.bg

С благотворителна кампания стартира новата учебна година в VIII СОУ "Арсени Костенцев" в Благоевград.

Учениците лишиха любимите си учителки от празничните букети за първия учебен ден, но пък стоплиха сърцето на болно момченце и вдъхнаха надежда на неговите родители и близки.

Пред касичката за дарения в подкрепа на 11-годишния Георги Желязков от Белица, разположена на входа на училището, се изви опашка от малчугани, нетърпеливи да пуснат паричките, дадени им от родителите.

Така за кратко децата напълниха дарителската кутия с банкноти, спестени от цветята за учителките.

Инициативата е на Димитър Гогушев от 5 "б". Класът на Митко с ръководител Албена Цветкова пръв се включи в кампанията "Моето добро дело за Гошко", която преди дни стартира кметът на община Белица Радослав Ревански. 

Примера им последваха 1 "а" клас с ръководител Румяна Кръстева, 3 "б" клас с ръководител Валентина Стоянова, 4 "в" клас с ръководител Геновева Димитрова, а след тях и други ученици и учители от школото. 

11-годишният Георги Желязков е с диагноза тумор на мозъка, поставена му през август тази година, когато той бил през лятната ваканция при баба си и дядо си в Белица. За лечението му в специализирана клиника в Кьолн, Германия, са необходими 65 000 евро.

Сумата е непосилна за семейството, а лечението на Гошко трябва да започне максимално бързо. 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

Прага на VIII СОУ "Арсени Костенцев" в Благоевград днес прекрачиха над 600 ученици. Днешният ден бе най-вълнуващ за 96-те първокласници, които за първи път чуха училищния звънец и влязоха в класните стаи.

За откриването на учебната година ръководството получи поздравителни адреси от името на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, областния управител Бисер Михайлов и началника на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов. Отслужен бе и водосвет за здраве и късмет от отец Стоян Бербатов.

Директорът на училището Сергей Биров приветства учителите, учениците и родителите. "Бъдете дисциплинирани и отговорни в обучението си, пазете традициите и умножавайте успехите на училището", обърна се той към възпитаниците на VIII СОУ "Арсени Костенцев", а на учителите заръча: "Пазете най-голямото богатство на училището - неговите ученици". 

През лятната ваканция в учебното заведение бе изцяло обновена физкултурната зала, завърши и дългоочакваният ремонт на залата за кетъринг и хранене, която до дни ще бъде пусната в експлоатация. Миналата година пък в двора на училището бе открит модерен спортен комплекс с плувен басейн с олимпийски размери. 

 

Всеки, който има желание, може да помогне на Георги Цветков от Белица на следните дарителски сметки, открити на негово име:

Дарителски сметки:
Aлианц Банк България АД
BIC код: BUINBGSF
BG07BUIN95611100548124 BGN
BG77BUIN95611100548125 EUR
име: Георги Емилов Желязков
[email protected]

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Директорът на училището Сергей Биров, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Петокласникът Димитър Гогушев с класния си ръководител Албена Цветкова, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ася Гогушева00:54 - 16.09.2016
Името на момченцето е Георги Желязков, а не Георги Цветков и е на 10 години. Поздравления и за двете инициативи,но инициативата "Без букети на 15 септември" е различна от тази на кмета на Белица Радослав Ревански.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//