Ученичка от ПГИ "Иван Илиев" стана областен управител за един ден

снимки: Областна администрация - Благоевград

За поредна година Областната администрация в Благоевград се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“ - 2014/2015. Тя бе работодател домакин на трима ученици, които усетиха динамиката на работния ден на мениджъра.

Ученичката на Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“- Благоевград, Десислава Табутова се запозна с работата на областен управител и пое неговите функции, а Георги Чингов, ученик от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, застана на мястото на главния секретар.

Ученичката от 11 клас на Земеделската професионална гимназия „Климент Арк.Тимирязев“ – гр. Сандански, Лиляна Дерибанова, стана директор на Дирекция АКРРДС за един ден.

Националната инициатива „Мениджър за един ден“ има за цел да създаде и поддържа взаимовръзка между бизнеса, практическото обучение и местното управление.

Инициативата се радва на голям успех по цял свят. Всяка година в над сто страни, по инициатива на Джуниър Ачийвмънт, висши държавни управници и утвърдени лидери от всички сфери на обществения живот дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и вдъхновение, както и от иновативните и свежи идеи на младите хора.

За ден учениците се потопиха в работната атмосфера на администрацията, като усетиха напрежението и тръпката на работния процес и едновременно с това придобиха увереност и мотивация за личностно и професионално израстване.

На тримата ученици, участници в кампанията "Мениджър за един ден", бяха връчени грамоти.​

 

снимки: Областна администрация - Благоевград
снимки: Областна администрация - Благоевград
снимки: Областна администрация - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK