Нов удар в златарското ателие на ул. "Звънчарска" в Гоце Делчев

снимка: infomreja.bg

Неизвестни засега извършители са щурмували тази вечер златарското ателие на ул. „Звънчарска" в Гоце Делчев, което е собственост на първата златарка в Неврокопско - Сузана Балак от гърменкото село Дъбница.

Двама маскирани мъже в края на работния ден влезли в ателието. Напръскали със спрей в очите Сузана Балак и й отнели чантата, в която имало 2 кг златни накити, сумата от около 900 евро и 3 000 лв. След това избягали.

Като мярка за сигурност, Сузана от години практикувала всяка вечер да прибира в дома си златото от ателието. След подадения сигнал на местопрестъплението веднага са пристигнали криминалисти и полицаи. Жената е закарана в болницата за преглед.

В момента се извършва оглед на ателието и се установяват щетите.

Малко след обира в златарското ателие на ул. "Звънчарска" в Гоце Делчев е подаден сигнал от гражданин, че в местността "Дараците" край града е запален лек автомобил без регистрационни номера, марка "Фолксваген Голф".

Очевидци на палежа са сигнализирали огнеборците, че двама маскирани лица буквално пред очите им запалили колата и избягали. 

В момента на местопроизшествието, където е горяла колата, също са струпани полицаи от РУП - Гоце Делчев и огнеборци, които гасят пламъците. Служители на Гранична полиция с кучета са предприели издирване на двамата маскирани, които са запалили колата.

До горящия автомобил е намерена чанта. Според запознати вероятността палежът на автомобила и двамата укрили се маскирани да са свързани с похищението на Сузана Балак и обира на златарското й ателие е голяма. Криминалистите също свързват двата случая и работят усилено по тях.

Преди повече от 2 години на улица „Бяло море" в Гоце Делчев неизвестни и до днес извършители задигнаха колата на Сузана Балак, в която имаше над 3 кг злато, докато жената оставяла мляко на възрастни хора от вътрешната страна на вратата на къщата им.

Крадците са следили дълго време златарката, която вечер след работа прибирала в дома си наличното злато от ателието си, за да го предпази от евентуални кражби.

Дръзките крадци я проследили и рано сутринта преди да отвори ателието я издебнали, докато за секунди оставяла млякото на възрастните хора, като задигнали колата и златото в нея.

Криминалистите се съмняват, че запалената кола в района на "Дараците" в Гоце Делчев е именно откраднатият преди повече от 2 години автомобил с трите килограма злато на Сузана Балак.

Работата по случя продължава.

 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK