Двама влюбени се врекоха във вярност на 2240 метра надморска височина

снимка: fil-travel.blogspot.com

Двама влюбени се врекоха във вярност на 2240 метра надморска височина край хижа "Безбог" в Пирин под едноименния връх.

В събота, в навечерието на националния празник 3 март, Боряна Ковачева и Димитър Краев от София изслушаха сватбения марш на Менделсон и тържествено сложиха подписите под брачното свидетелство не само пред своите приятели, но и пред десетките гости на фестивала на снежните фигури, който се провежда за първи път край Безбожкото езеро.

Облечени в скиорски костюми, младоженците си казаха „да” пред ритуалчика Ани Парапунова и кмета на Добринище Китан Галчев.

„Извършвала съм сватбени ритуали на плажа, край реката, на поляни, в манастир, но за първи път бракосъчетавам на такава надморска височина”, призна Парапунова и допълни, че тържеството е минало по всички канони.

По стара традиция, младите първо минали по бялото платно, осеяно с цветя, а след това свекървата захранила с пита и мед булката. За настроението на сватбарите и всички присъстващи се грижели девойките от самодейния танцов състав „Добринищанче”.

След края на ритуала всички гости на зимния фестивал получили от сватбарите бонбон с пшеничен стрък, а младоженците веднага се спуснали по заснежените писти.

„Беше много вълнуващо, за узаконяване на любовта не е необходима ритуална зала. Напротив, тази сватба беше още по-вълнуваща, защото всички бяхме безумно близо до синьото небе и до слънцето”, допълни Ани Парапунова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK