Алиосман Имамов повежда листата на ДПС в Пиринско, следван от Муса Палев

Алиосман Имамов и Лютви Местан, снимка: infomreja.bg, архив

Алиосман Имамов е най-вероятният водач на пиринската листа на ДПС. На втора позиция се очаква да бъде ексобластният управител Муса Палев, разкриха пред ИНФОМРЕЖА източници от партийната централа.

Обявяването на подредбата на листите на партията на Лютви Местан се бави, тъй като в ръководство все още нямало отговор от Делян Пеевски дали ще се кандидатира за депутат в следващия парламент, или не, въпреки номинациите в негова полза от структурите на партията в цялата страна.

Третото място в листата на ДПС в 1 МИР се коментира усилено, че се пази за нова политическа личност, а четвъртото се предполага, че ще бъде отредено за ексдепутата Ахмед Башев, който в момента е директор на училището в Огняново.

В средите на ДПС масово се говори за преференциалния вот, който може да обърка първоначалната подредба на пиринската листа. На преференцията залагат вече и останалите водещи в областта партии - ГЕРБ и БСП.

Днешното изказване на лидера на БСП Михаил Миков, че ще наложи за водач на социалистите в Пиринско получилия само два гласа на Областния съвет преди дни Кристиан Вигенин буквално взриви обстановката в партийните редици на местните структури и отново заваляха протестни факсове.

Трудно било отново да се пренареждат водачите, след като веднъж са били вече утвърдени и обявени, е коментарът, с който централното ръководство на столетницата оправдава решението си да остави за водач нежелания в региона Вигенин.

За компенсация централата на БСП пък гарантирала, че няма да прави разместване в пиринската листа и ще я остави във вида, в който е била наредена от членовете на Областния съвет в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

romuel11:33 - 23.08.2014
ДПС е партията която върти всички на малкия си пръст.Ама така се прави политика.Така е в цял свят.Другите като са прости?! Пък и Доган отдавна им каза,че пътя на Бг. минава през Босфора.Вижте какво става с Русия-Турция-Китай и бившите републики.И защото не послушаха Доган сега пак Бг.ще духа супата на Е.С.Тази държава, просто ако я управляват само българи , ЩЕ Я ЗАТРИЯТ.
67810:51 - 23.08.2014
Района е помашки,Помак ще управлява,това е.Който и да е той.
nm,22:42 - 22.08.2014
които и да доиде на власт помаците пак ще са измамени и прецакани.
12323:03 - 21.08.2014
Муса Палев-водач на листата на ДПС!!!

FACEBOOK