Обвиненият за смъртта на Виктория излиза под домашен арест

Снимка: Infomreja.bg

До броени дни става баща

Реджеп Алиев излиза под домашен арест. Това определи състав на Окръжния съд в Благоевград, председателстван от съдия Диана Узунова.

Обвиняемият Алиев е на 27 години от село Хвостяне. Повдигнати са му две обвинения от прокуратурата – за употреба на канабис и шофиране под влиянието му, както и за причиняване на смъртта на Виктория Огнянова от Гърмен след ПТП и бягство от местопроизшествието.

Вчера мярката на Реджеп бе отложена от съда поради неявяване на адвоката му.  Днес той беше защитаван от двама юристи - Александър Гюнджиев и Валя Рупчева, които поискаха „домашен арест“, тъй като няма безспорни доказателства за вината му. От своя страна прокуратурата настоя за налагане на мярка за неотклонение „постоянен арест“ заради опасност от укриване.

По време на съдебното заседание стана ясно, че жената до Алиев е бременна в 9-и месец и всеки момент ще роди. Отделно от това в защитната си теза адвокатите му посочиха, че по време на пътния инцидент той не е бил под въздействие на опиати.

От своя страна пред съдебния състав обвиняемият Реджеп заяви: „Г-жо съдия, моля да ме пуснете под домашен арест, защото чакам жена ми да роди, да не стане нещо на бебето, то няма вина“, обърна се през сълзи на очи Алиев пред съдия Узунова.

Реджеп и приятелите му били на заведение, а след това се прибирали към Хвостяне. При пътния инцидент първоначално Реджеп е помислил, че е ударил животно. Спрял на аварийни и видял, че радиаторът на колата е пробит. Впоследствие оставил автомобила на бензиностанция в Дъбница. На въпрос на служител на бензиностанцията какво ѝ е на колата, Реджеп казал, че е ударил куче.

Тръгва пеш към дома си в Хвостане, а преди това от Дъбница си купува заедно с приятелите си цигара марихуана. Реджеп се прибира и обяснява случилото се с автомобила на родителите и жена си. Баща му го връща обратно в Дъбница, за да може Реджеп да си прибере колата. Той обаче тръгва към мястото на престъплението, за да види "животното", което е ударил.

Именно там са арестувани и тествани за наркотици - около 00,30 ч. или 4 часа след инцидента. На мястото на инцидента са били бившият приятел на Виктория и братовчед му, които не дали информация, че Виктория е била в колата им и я познават. Те си тръгват от мястото на престъплението, без да са арестувани, виждайки обаче ареста на Реджеп и компанията му. Едва часове след това Асен Михайлов - бившият на Вики, и Андин Трайков са арестувани. Те казали, че избягали, защото се уплашили.

Два сигнала за Виктория са подадени до 112. Първият е около 20,07 ч., когато водач на снегорин вижда как двама мъже гонят момиче в полето, бият го и го дърпат, а след това го вкарват в БМВ. Другият е в 20,20 ч., когато мъж и жена, преминавайки по пътя подават сигнал за труп.

Защитниците на Реджеп в лицето на адвокатите - Александър Гюнджиев и Валя Рупчева, са категорични, че експертизите ще докажат, че Алиев няма да е единственият обвиняем.

В крайна сметка, съдът в Благоевград счете, че Алиев не се е укрил. А той от своя страна след чутата мярка "домашен арест" заяви : "Никога няма да изляза, разбрах Ви, г-жо съдия".

Съдия Узунова бе категорична пред Реджеп, че трябва да бъде отговорен спрямо себе си и бъдещето си дете. 

В мотивите на магистратите се посочва, че по време на пътния инцидент е било тъмно, Реджеп не е видял трупа, както и че обвиняемият очаква дете.

Съдът съобрази, че данните за причините за смъртта на пострадалата на този етап от разследването не са еднопосочни – липсват данни защо пострадалата е била на пътното платно, имало ли е осъществено насилие спрямо нея, липсва аутопсия, не е изготвена съдебномедицинска експертиза.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на излизане от съдебната зала вчера Реджеп каза, че не е видял трупа на Виктория. Днес обаче запази пълно мълчание пред медиите.

Припомняме, че Алиев е осъждан за употреба на наркотици.

Той бе задържан с още петима мъже – трима негови приятели, които са били в колата на Алиев, и двама мъже от Гърмен и Хаджидимово – първият от които бивш приятел на Виктория.

Всички останали са на свобода въпреки твърденията на близки, че бившият приятел на момичето, който е и семеен, я е насилвал преди Виктория да напусне автомобила му. Експертизата ще докаже дали тя е била жива, или мъртва при напускането на возилото. Очакват се резултатите и от детектор на лъжата, на който са подложени петимата мъже.

Ако вината на Алиев бъде доказана, го грозят до 15 години лишаване от свобода.

Коя е жертвата Виктория и какви са коментарите за близки – прочетете тук:

https://infomreja.bg/koq-e-ubitata-viktoriq-krasivoto-momiche-stanalo-jertva-na-revnostta-106650.html

Снимки: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Анонимен11:05 - 01.02.2022
Колата е намерена в края на с.Хвостяне посока с.Блатцка. Каква бензиностанция говори че е оставил колата. Входа и изхода на с. Хвостяне има камери нека да проверят. Момчето задържаха в Хвостяне. Към 21 ч. полицията огради махалата което живее задържания. Това са абсолютни глупости което е говорил. Дрогират се и карат като бесни, мислят че са над всичко. Нека да припомним за инцидента за Милен Цветков.
Евгения09:33 - 01.02.2022
Според мен бившия приятел и братовчед му са най-виновни и за смъртта на момичето, а същите са на свобода
Код за сигурност, въведете кода ae5