Ученици от Първо ОУ в Гоце Делчев с призово класиране в национално състезание за защита при бедствия

Снимки: Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий"

Отборът на Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев с ръководител Илия Динев се класира във втората десетка на 15-ото Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". На

Надпреварата се проведе в Морската градина на Бургас пред Експозиционен център“Флора“. В нея участваха 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора с по 4-ма състезатели. 

През двата състезателни дни близо 120 ученици показаха завиден спортен дух и много добри технически умения. Надпреварата беше между достойни противници, които демонстрираха сили, знание и желание за справяне с пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Гоцеделчевският отбор от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в състав: Ивана Динева (капитан на отбора), Мария Витанова, Димитрия Койкова и Денис Кираджийски, подготвени от Илия Динев - старши учител ЦДО, тази година представиха достойно област Благоевград в националния етап на състезанието. 

Чрез ИНФОМРЕЖА ръководителят на отбора Илия Динев поиска да поднесе своите сърдечни благодарности към ръководството на Община Гоце Делчев в лицето на кмета Владимир Москов за осигурения транспорт на отбора до Бургас и обратно, на младежите от БМЧК в Гоце Делчев и на инспектор Виктор Янев от РД „ПБЗН“-Благоевград за оказаната подкрепа на децата по време на подготовката за състезанието.

Състезанието, организирано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Община Бургас, премина в две части – теоретична и практическа, обясни регламента ръководителят на отбора на Първо ОУ в Гоце Делчев, Илия Динев. 

Той сподели пред ИНФОМРЕЖА, че битката между отборите е била много оспорвана, като първата част на надпреварата е била прецизна проверка на усвоените знания от състезателите за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ чрез решаване на индивидуален тест.

Практическата част, в която младите спасители от гоцеделчевския отбор също са се справили много добре, е била демонстриране пред взискателните експерти от участниците и съответните отбори придобитите умения и навици за защита в четири учебни центъра – „Защита при бедствия”, „Индивидуални средства за защита”, „Първа помощ” и „Пожарна безопасност”, със зададени конкретни въпроси по всяка от изпитните теми, обясни още Илия Динев. 

Той не скри, че състезанието е било трудно, но ефективно и много полезно за участниците в него. Организаторите са удостоили победителите с купи, медали и предметни награди, а всички участници са получили сертификати. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK