Трето издание на конкурса за млади таланти „Звезди в радиото”

снимка: Радио Благоевград

Тази събота и неделя в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще се проведе Третото издание на конкурса "Звезди в радиото". Конкурсът е  в рамките на проекта на Радио Благоевград „Инвестирай в младостта” и е за млади изпълнители в областта на класическата и народната (автентична или обработена), и популярната музика.

Конкурсът се организира за трета поредна година от Радио Благоевград и НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието и е под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

В конкурса "Звезди в радиото” могат да участват индивидуални изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI, и VII клас включително. Интересът е голям, за Третото издание на конкурса са се записали за участие над 80 деца от цяла Югозападна България, има кандидати от съседните страни Гърция и Македония, което го прави международен.

Всеки кандидат ще представи пред журито 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 6 минути. Има изискване за областите класическа и популярна музика, едното произведение да е от български автор.

Журито е в състав – композиторът Валери Димчев, диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, директорът на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий” Марин Митов, музикантът Емануил Манолов.

Основните критерии, по които те ще оценяват изпълнителите са интониране и ритмичност, степен на трудност, артистичност и въздействие. Кандидатите за „Звезди в Радиото” ще бъдат оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици на НХГ – Благоевград, лауреати на предишни издинания на конкурса.

Всички участници получават Грамота за участие. Класираните изпълнители получават Диплом и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР - Радио Благоевград и професионален звукозапис.

Резултатите от конкурса ще бъдят обявени на сайта на Радио Благоевград и на НХГ „Св.Св.Кирил и Методий” до 10 април 2013 г., а на 25 април, от 18.00 часа, в Голямото концертно студио ще се състои концерт с участието на победителите.

 

КОМЕНТАРИ

Преподавател11:13 - 03.04.2013
Чудесна организация, много мило жури, очарователна сцена и перфектен звук. Благодаря за възможността да се насладим на конкурс, в който журито не създава излишно напрежение, а успява да се погрижи участниците да се чувстват комфортно!
родител17:25 - 01.04.2013
Искам да изкажа благодарност към организаторите на конкурса! Децата ни получиха възможност за изява и стимул да продължат да се занимават с музика. Отношението на журито беше позитивно, а директорът на Радио Благоевград г-жа Каменичка е невероятен човек!
Григори17:03 - 29.03.2013
Браво на директорката Каменичка!Прекрасно работи за развитието на младите таланти!Успехи!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//