Спират осветлението по селата в община Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Ограничението ще важи за часовия пояс от 10.30 вечерта до 5.30 часа сутринта

Продължават рестрикциите в Община Кюстендил, ще се търсят комбинирани режими в администрацията. След Димитровден започва спиране на осветлението в малките населени места, съобщи кметът на Кюстендил, Петър Паунов. Ограничението ще важи за часовия пояс от 10.30 вечерта до 5.30 часа сутринта.

„Необходимо е да минем на този режим, в противен случай няма откъде да дойдат средства, а компенсациите са крайно недостатъчни, за да покрият недостига на ресурс.

Надяваме се и на засилено внимание от страна на полицията. Предстоят ни срещи с ръководството на ОДМВР. Ограниченията ще са до Бъдни вечер, а след което ще се наложи отново след Ивановден да прибегнем към този ритъм“, заяви още кметът.

Тези средства, които се спестят от електоенергия ще бъдат дадени от капиталови разходи на малките населени места, а от своя места кметовете ще решат къде да бъдат вложени.

„Разчитам напълно разбиране от страна на нашите съграждани, много внимание на тема сигурност и заедно да преодолеем този труден момент“, каза още Паунов.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//