Кметът инж. Атанасов: Младежкият център в Кюстендил ще даде опция на младите хора

Снимки: Infomreja.bg

Той ще се намира в двора на ОДК

Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов представи проекта за „Младежки център – Кюстендил – ключов фактор за по-добро бъдеще“.

Събитието е в изпълнение на дейностите по проекта, финансиран по Националния план за възстановяване и устойчивост.

„Периодът на изпълнение е от 2-ри февруари 2024 до 3.06.2026 г. Общата стойност на проекта е 4 262 175 лв. Това е един прекрасен проект, който ще даде доста опции за младите хора в община Кюстендил. Младежкият център ще се намира в двора на Обединен детски комплекс.

Тук е моментът да съобщя, че по време на кандидатстването не беше допустимо ремонт  на съществуваща сграда. Това е причината да не се ремонтира сградата на ОДК, но ние ще търсим друго финансиране“, обяви на пресконференция кметът инж. Огнян Атанасов.

Той уточни, че двете институции ще имат различни дейности – ОДК ще продължи да съществува като център за професионално и личностно развитие, а този Младежки център ще има друга насоченост и ще бъде в двора на ОДК.

„Искам да уточня, за да не се правят спекулации по темата защо се прави нова сграда. Надявам се, след като бъде завършен проекта повече наши съграждани да се възползват от него, а младите да намерят своя път и развитие“, категоричен бе кметът.

Ръководител на проекта е заместник-кметът Кристиян Иванчов.

„Младежкият център ще предоставя разнообразни дейности, включително и международни такива, както и помощ на ресурсното развитие за младежи. Целевата група на центъра ще бъдат ученици и младежи от 13 до 29 години, ученици в риск от отпадане или отпаднали от училище, както и младежи от други уязвими групи“, обяви и зам.-кметът Иванчов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//