Отиде си Василка Кирева – помощник-директор на НПГ „Д. Талев“ – Гоце Делчев

Снимка: НПГ "Димитър Талев", архив

Градът скърби за нея

Днес е тъжен ден не само за НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, но и за целия град. Загубихме един млад човек, майка на двама синове, достоен учител и ръководител – Василка Кирева.

Новината, публикувана от директорката на училището – Мария Георгиева, потресе всички.

Васка беше изключително жизнерадостен и обичлив човек. И като преподавател по български език и литература, и по-късно като помощник – директор, тя се отнасяше с внимание и уважение  към колегите си,  към учениците, към всички.

Беше новатор по дух, търсеше нестандартното, това, което ще увлече учениците и те неусетно ще вникнат в проблемите, ще разберат посланията на творбите. Спомняме си  проектите, разработени от нейните ученици. Спомняме си и колко много направи тя за възхода на училищния театър!

Трудностите в работата на помощник-директор по учебната част не изплашиха младата жена.Тя доказа на всички, че може да се справи и с това предизвикателство. Отговорна и старателна, Василка Кирева за кратко време овладя спецификата на тази дейност и се утвърди като авторитетен ръководител.

Загубата е огромна! Единствената утеха е в мисълта, че толкова светъл човек като Василка Кирева не може да бъде забравен!

 

КОМЕНТАРИ

Гошето21:32 - 27.03.2020
Катедрата БЕЛ в НПГ винаги е била на ниво, огромна загуба!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK