Олимпийският шампион Армен Назарян гост на международния турнир по борба

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Марио Стоянов е новият носител на „златния пояс” от 17-тия Международен турнир по борба за кадети в памет на „Васил и Георги Илиеви”. Наградата бе връчена от Борислав Желязков, бивш състезател в Кюстендил и спонсор на клуба. Марио Стоянов е от Самоков, но се бори на турнира от името на кюстендилския клуб и спечели 1-во място в категория до 76 кг. На трето място останаха двама кюстендилци - Красимир Иванов и Димитър Ников.

Откриването на международния турнир в Кюстендил в памет на братя Илиеви уважи олимпийският, световен  и европейски шампион Армен Назарян. Гости бяха областният управител Владислав Стойков, който откри турнира и началникът на отдел „Младежки дейности и спорт” Мая Лехчанска. На откриването бяха още сестрата на братя Илиеви - Марияна, дъщерята на Васил – Ивона и президентът на клуба Георги Стефанов.

Почетен за 80-годишния си юбилей бе Константин Карапетков, основателят на борбата в Кюстендил. Той получи награди от федерацията по борба, общината, клуба и приятели. /Виж интервюто/.

80 борци от 12 отбора взеха участие в турнира, сред тях и гости от Македония, като треньора на тима взе и купата за чуждестранно участие.

Илиян Стефанов загуби финала в категория до 46 кг и спечели сребърен медал за кюстендилската школа. Слави Въжарски е трети при 69-килограмовите. Бронзов медал и за Виктор Андонов.

Победителите в категориите: 42 кг - Нестор Несторов от „Локомотив-93” /Варна/, 46 кг - Августин Спасов от „Рилски спортист” /Самоков/, 50 кг - Кънчо Емилов от „Локомотив” /Пловдив/, 54 кг - Йото Йотов от „Левски” /София/, 58 кг - Станислав Луков от ЦСКА, 63 кг - Сали Сали от „Левски”, 69 кг - Иво Кьосев от „Рилски спортист”, 85 кг - Евгени Генчев от „Рилски спортист” и 100 кг - Трифон Агов от „Локомотив” /Пловдив/. Медалистите получиха парични премии и медали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK