Армен Назарян гост на спортна олимпиада на АУБ

снимка: infomreja.bg, архив

Наставникът на националите по класическа борба Армен Назарян и европейският шампион Иво Ангелов ще бъдат сред гостите на спортната олимпиада в АУБ, която ще се проведе на 14 април от 10 часа на бейзболно игрище в парк „Бачиново” в Благоевград.

Звездна плеяда от българския спорт ще гостува на спортното събитие.

Специален гост на събитието ще бъде двукратният олимпийски и трикратен световен шампион по борба Армен Назарян, който ще вземе участие и в награждаването на победителите.

Националният отбор по класическа борба и неговият наставник бяха наградени за отбор и треньор №1 на месец март преди няколко дни.

Друг, не по-малко известен гост ще бъде треньорът по бойни изкуства Стоян Саладинов, който е бил републикански шампион по свободна борба, десет пъти шампион и вицесветовен шампион по самбо, носител на световна купа, шампион по джудо и по карате. Той ще си партнира с неговите възпитаници – световните шампиони по бойно самбо Румен и Росен Димитрови. На демонстрация братята ще атакуват Саладинов с нож и пистолет.

 Игрите ще се проведат на 14 април на бейзболното игрище в парк „Бачиново”.

И тази година ще бъдат организирани състезания в най-традиционните спортове като футбол, баскетбол,  волейбол, лека атлетика, тенис на маса, дърпане на въже, плуване и колоездене.  За първи път в програмата са включени съревнования по клег, лег и тяга.   Олимипийците ще мерят сили в над 15 различни дисциплини.

В олимпиадата ще вземат участие студенти, преподаватели и служители от Американския университет в България. Освен официалните спортове, студентите са подготвили и забавни игри с благотворителна цел.

Целта на организаторите е не само да промотират спортните дейности сред младите хора, но и да спомогнат за обединението и сплотяването на студентите от АУБ, идващи от 40 държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//