Новата си книга „Един живот като учител и не само” представи в музея в Сатовча Калоян Шишков

снимки: СОУ - Сатовча

Учителят по философия от СОУ – Сатовча Калоян Шишков представи в залата на общинския музей своята книга „Един живот като учител и не само”.

В препълнената зала присъстваха ученици, бивши и настоящи учители, oбщественици. Сред хората, които поздравиха известния учител Калоян Шишков, бе и кметът на общината Арбен Мименов.

"Възхитена съм от жанровото разнообразие на тази книга. Това на първо място за мен е една автобиография, изключително искрена, откровена и силна. Едно методическо ръководство не само за часовете по философия и история, а за всички предмети", заяви Денка Николова - учител по български език и литература.

Силно впечатлен, директорът на училището Милко Серкьов сподели, че написаното в книгата на Калоян Шишков му напомня и за себе си и пожела на твореца бъдещата и съвместната им работа да продължи и след неговото пенсиониране.

За прекрасната книга на дългогодишния учител Калоян Шишков „Един живот като учител и не само”, в която той описва учителския си живот и неизменната спойка с няколкото поколения негови ученици, местният краевед Кирил Караколев-също бивш учител и директор на училището, даде висока оценка, а класният ръководител Румяна Гарова заяви, че Шишков ще остане любим учител и че класът му много го обича и цени.

Калоян Шишков е главен учител по философия в СОУ "Св.Св. Кирил и Методий” в с. Сатовча. Зад гърба си има повече от 38 години, отдадени на учителската професия и на подрастващото поколение. Той е учител новатор, съчетаващ теоретичната подготовка с персонални разбирания за развиващото образование.

За него се казва,че е учител с виждания за обогатяване на ценностната система на своите ученици, както и активен посредник на промяната в училище. Шишков е и треньор по човешките права и формиране на нови модели на гражданско поведение в българското училище.

Участник в 16 от 44-те проекта, спечелени от СОУ-Сатовча, както и автор на две училищни помагала „Нови модели на гражданското поведение в българското училище" и ”Самостоятелна подготовка за матура по философия”.

Калоян Шишков е семеен, с две деца и двама внуци. "По добре е да обичаме със строгост, отколкото да мамим с кротост”, е любимата му мисъл, която е на римския философ Августин.

Сред множеството отличия и награди е и „Учител на годината -2001”, "Синдикалист на годината -2010"  и много други.

 

снимки: СОУ - Сатовча
Представянето на книгата уважи и кметът на община Сатовча Арбен Мименов
Директорът Милко Серкьов поздрави за новата му творба учителя Калоян Шишков
Калоян Шишков

КОМЕНТАРИ

Калоян Шишков22:25 - 17.03.2015
Уважаеми"Крибуленец" Защо нямаш достойнството да си кажеш името,а си служиш с измислени имена.Да оставим настрана злобата,която излъчваш.Със сигурност,ти самият си участник в тези събития.Да,аз дълбоко и искрено съжелявам и се извинявам. че всичко това се е случило,но нека да ти напомня,че това беше решение на Партията,а както знаем,член 1 от Конституцията на Народна Република България гласеше,че ръководна сила в обществото и държавата има БКП. Искам да ти напомня,че на въпросното мероприятие присъстваха около 35 жители,граждани на с.Крибул.Цялата партийна организация,която по онова време наброяваше,повече от 30 членове,всички учители,кметът,директорът на училището. Повече на тема няма да говоря,не смятам да влизам в обяснителен режим с анонимници.
KRIBULIANEC13:01 - 20.12.2014
Skapan komunqga si i takav she si umresh , zashto ne pisa v knigata si kak saborihte djamiqta v Kribul i ne davashe na maika ti da se pokaje otvanka samo zashtoto e miusiulmanka istinska kakavto ti nikoga nqma da badesh ,,zaklet komunist' !!!
totev11:03 - 14.05.2014
brao shishkone,towkowa se goldeem s tep !!! Ti si zakona i takyv she si ostanesh :D
KRIBULIANEC20:35 - 06.05.2014
i ne samo uchitel amikakvi dobri komuniagi beha sas sirkiov kak samo goneha genkite sas chalvari ehhh chokri chokri ima i sudenden dobre che se ,zabravia,

FACEBOOK