Най-добрите каратеки на България играха на мемориала „Светослав Иванов” в Кюстендил

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

5-годишният син на спортиста връчи купи на призьорите

Първият победител на турнира по карате в памет на Светослав Иванов Стоянов /1986-2011 г./ стана състезателят от „Левски Спартак” – Любомир Нецов. Спортната проява бе за мъже в категория „open”. Втори се класира кюстендилецът Пламен Кирилов, приятел и съотборник на Светли, а трети е Павел Стоянов. И тримата призьори са от софийския клуб „Левски Спартак”. Те получиха и парични награди – 2000, 1000 и 500 лв.

Петгодишният син на Светослав Иванов - Иван награди каратеките с медали и купи „Мемориал Иванов”. Всичките 15 участника получиха възпоменателни плакети от организатора на турнира и старши треньор на кюстендилския клуб „Шурикен” Емил Димитров. Той е първият наставник на Светли, който едва 5-годишен влиза в залата по карате.

В събота много приятели и близки на Светослав Иванов, и фенове на спорта изпълниха залата на театъра. На специално табло до входа бяха подредени всичките 84 медала спечелени от спортиста, републикански шампион на България във всички възрасти и национален състезател.

„Светли бе спортист за пример и подражание, и съм сигурен, че следващите поколения ще вървят по стъпките му”, каза на откриването със сълзи в очите Емил Димитров.

„Да запомним Светли с направеното и постигнатото в краткия му живот”, каза генералният секретар на федерацията Георги Ривов, припомняйки за медалите, които е спечелил Светослав Иванов от състезания в България, Балканиади, и за много добрите му постижения на европейски и световни първенства.

Зрителите видяха и кратък филм с кадри от състезанията на Светослав Иванов и участието му в телевизионно предаване. От следващата година турнирът ще е част от републиканския календар – Купа България за мъже и жени „Мемориал Иванов”.

Съдийският апарат оглави Димитър Димитров, съдия на Световната федерация и председател на Реферския съвет. Състезателите бяха разделени в 3 групи по петима, които играха всеки срещу всеки. Победителите от групите излязоха в директни двубои за излъчване на шампиона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK