Министър Павлова обеща подкрепа за общините на изнесено заседание на НСОРБ в Гоце Делчев

Гинка Чавдарова и кметът Владимир Москов, снимки: infomreja.bg

Изнесено заседание проведе в Гоце Делчев Управителният съвет на Националното сдружение на общините в България.
Домакини бяха кметът на общината Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

С топлото „Добре дошли” градоначалникът домакин посрещна колегите си кметове от Банско, Разлог, Якоруда, Белица, Гърмен, Пазарджик, Пещера, Правец, Търговище и други, както и ръководството на Управителния съвет на сдружението - председателят Тодор Попов и заместникът му Красимир Мирев.

Изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова предвождаше събранието с първия доклад от дневния ред, засягащ подобряване на нормативната среда за развитие на местното самоуправление, който бе придружен с конкретни предложения към новото правителство.

От Управителния съвет изразиха становище по приложението на АПК в частта за въвеждане на комплексно-административно обслужване.

На заседанието открити въпроси по подготовката на Програмата за  развитие на селските райони/2014-2020/докладва кметът на Правец Румен Гунински, а нерешените проблеми по ОП „Околна среда” докладва изпълнителният директор Гинка Чавдарова.

По-късно в заседанието на УС на НСОРБ се включи и министъра на МРРБ Лиляна Павлова и това бе определено като добър знак за бъдещо взаимодействие.

"Министър Павлова е наш добър приятел и сме убедени, че ще постигнем разбиране и взаимодействие по повечето въпроси", категоричен бе председателят на УС Тодор Попов, който се оказа, че е наполовина неврокопчанин по майчина линия.

Кметът на Пазарджик си припони дори и за ученическите си ваканции прекарани в Гоце Делчев, както и за първите си приятели.
„Притеснена съм отново да не се тръгне по старата технология "кой да отрежем и кой не”, безпокои ме условието за съфинансирането от страна на общините, защото такова изискване ще породи политически рекет.

Сдружението ще отстоява интересите на българските общини, както имаме готовност и да помагаме с идеи и предложения на всички правителства досега", заяви Гинка Чавдарова.

Тя допълни, че след съставянето на новото правителство, сдружението провежда ежедневни работни срещи с министрите от всички  министерства.

"Имаме много въпроси и много предложения. Подготвили сме сериозна порция от предложения до министър Павлова относно инвестиционната програма", заяви изпълнителният директор Гинка Чавдарова.

За община Гоце Делчев кметът Владимир Москов заяви, че е най-важно максимално бързото отваряне на европейските програми за преодоляване на безработицата, програмите за „Околна среда” и "Селските райони”, за да се почувства подем.

Кметът на Банско Георги Икономов изрази надежда общината му да постигне взаимодействие с държавата относно изпълнението на голям проект в Банско, който в момента се изпълнява.

 

Председателят на УС на Сдружението Тодор Попов - кмет на Пазарджик
Гинка Чавдарова и кметът Владимир Москов, снимки: infomreja.bg
Гинка Чавдарова и кметът Владимир Москов, снимки: infomreja.bg
Гинка Чавдарова и кметът Владимир Москов, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

debren09:15 - 24.11.2014
МИНКООООО КАТО ТИ ГЛЕДАМ КОМЕНТАРИТЕ И ИЗМИСЛЕНИТЕ СТАТИИ НА ВСЯКЪДЕ МНОГО ОТ РАНО ВЗЕ ДА ТРЕСЕШ ГАЩИТЕ. ПОРАДВАЙ СЕ ОЩЕ МАЛКО ТОВА ЩЕ ТИ Е. ИМАМОВ ПРОСТО ТЕ ИЗПОЛЗВА В МОМЕНТА ЧРЕЗ В. АМЗОВ!
do eee15:42 - 22.11.2014
abe putko zaspala tazi jena spasi girmenska obshtina ot agenta manol bashev a ne takiva kradlivi daskalceta kato bat asim ademov deto se tupat po girdite i kazvat ce te sa izgonili agenta bashev tazi jena zaslujava da virvi napred kim vtori mandat samo taka minkeeee
52322:45 - 21.11.2014
Минка набира скорост , посрещнаха я в залата с ръкопляскания кметовете от общините от цяла България
до еее22:33 - 21.11.2014
не яж на Минка п....а изяш си от злоба твойта миризливка хахаххахах

FACEBOOK