Купонът в Падеш взе втора жертва, издъхна и Кристиян Чучков

Къщата, където са се събрали младежите в село Падеш, infomreja.bg

16-годишният Кристиян Чучков от с. Падеш е издъхнал снощи в „Пирогов”, съобщиха от пресцентъра на столичната болница. Момчето бе сред натровените с течност за чистачки младежи при злополучния купон в благоевградското село на 10 февруари.

Чучков бе транспортиран в "Пирогов" ден по-късно в тежко състояние. Лекари се бориха за живота му повече от месец, който той прекара в коматозно състояние в клиниката по реанимация. Снощи той е починал в резултат на полиорганна недостатъчност.

В началото на март почина 18-годишната Даниела Апостолова от Падеш след 20 дни в кома. Останалите участници в купона - Милен Лазарски, Мони Христов и Даяна Калайджиева от Падеш, както и Александър Тодоровски от Якоруда, бяха изписани след едноседмично лечение в клиниката по токсикология на "Пирогов". 

Сбирката на тинейджърите станала в дома на Даяна Калайджиева. Късно през нощта им свършил алкохолът и домакинята отишла в мазето да търси още. Там намерила ракиено шише, в което баща й съхранявал течност за чистачки. Младежите усетили особения вкус на новото питие, но го разредили с малинов сок и така купонът продължил до сутринта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK