Онкоболницата в Благоевград почете свети Мина, наградиха лекари

Снимка: Община Благоевград

Домът за възрастни с деменция в Падеш почете свети Мина

Кметът на Благоевград Илко Стоянов посети Дом за пълнолетни лица с деменция в село Падеш, днес, когато социалното заведение отбелязва своя патронен празник. 

Той поздрави потребителите и персонала и им пожела спокойни дни.

„Важно е, че всички вие сте една сплотена общност. Взаимната помощ е истинското доказателство за това, че едно общество има своите ценности. Искрено благодаря на всички вас, които се грижите за хората в нужда. Често вашата дейност остава невидима за обществото, но вярвам, че изпълнявате своя дълг безкористно и с много любов“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

По повод празника в дом „Св. Мина“ бе подготвена специална музикална програма, в която участие взеха Петя Стойчева, възпитаник на вокално студио „Фа диез“, с ръководител Христина Кацарска, потребители и социални работници в заведението.

Беше припомнена и историята на Дома от момента на създаването му.

След празничната програма кметът Стоянов разговаря по различни теми с домакините, а те от своят страна му благодариха за грижите, полагани от Общината.

На тържеството специален гост бе и директорът на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград Емилия Халилова.

Кметът присъства и на водосвет за здраве  в Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“, в деня на патронния празник на лечебното заведение.

Той връчи и плакети на лекари, медицински сестри и лаборанти за проявен висок професионализъм, принос в сферата на здравеопазването и утвърждаването на авторитета на СБАЛО.

„Навършват се 20 години откакто това лечебно заведение е преобразувано в Специализирана болница. В тези 20 години много хора са намерили надежда и са получили помощ именно тук. За да има добри резултати, най-важният фактор е човешкият ресурс, затова благодаря на всички вас, които не пестите време и усилия, за да подкрепяте пациентите и да им бъдат опора“, каза в част от приветствието си кметът Илко Стоянов.

Персоналът в болничното заведение бе поздравен и от управителя на СБАЛО „Св. Мина“ д-р Теодор Велчев, който изказа своята признателност към ежедневния труд на специалистите.

На водосвета по повод патронния празник на здравното заведение, отслужен от отец Петър, присъства и председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков.

СБАЛО „Свети Мина” е лечебно заведение с областни функции за населението на област Благоевград. Тя е с традиции в диагностиката, ранното откриване, комплексното лечение и диспансерното наблюдение на пациенти с онкологични злокачествени и доброкачествени заболявания.

Ръководството на болницата и Община Благоевград работят по стратегия за надграждане на здравното заведение и повишаване качеството на лечение. 

 

Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//