Кметът на Благоевград "захапа" директора на ОДВМР заради бездомните кучета

Снимка: Infomreja.bg

Стоянов: Срещу мен беше проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие

Изострен конфликт на виртуално равнище между кмет, собственик на медия и косвено намесения директор на ОДМВР-Благоевград.

Кучетата си лаят, керванът си върви, но накъде отива? Реторичен и метафоричен въпрос, тематично свързан със завихрящия се скандал около бездомните кучета в Благоевград.

Днес, около 9 ч., бе извършена проверка на служители от звено „Инспекторат“ към Община Благоевград.

Сигнал до МВР е подаден от собственика на сайта www.pirinsko.com – Иван Хамбарджийски.

Започва проверка по преписка на Първо РУ за проявена жестокост над животни.

Сигналът касае транспорт на две бездомни кучета в служебна кола на общинския инспекторат в Благоевград. Според сигнала – животните са били упоени.

В района на ТД „Митници“ край Благоевград е спрян лекия автомобил „Шкода“ с надписи „Общински инспекторат“, който е управляван от служител на Община Благоевград. Той е придружаван от своя колежка.

По време на проверката е излъчен клип на живо от мястото в страницата на „Пиринско“ във Фейсбук. На място е и Хамбарджийски.

Същия ден репортер на ИНФОМРЕЖА вижда изоставени новородени кучета в кашон край хотел „Ален мак“ при градската градина. Александра Димитрова подава сигнал до звено „Инспекторат“, откъдето ѝ е заявено, че законът не позволява служители да се погрижат за малките, тъй като не могат да вземат животни под 6-месечна възраст.

По този повод в позиция на Община Благоевград, разпространена до медиите, се съобщава:

Още утре ще предоставим на Георги Кандев видеозаписът, на кадрите на който се вижда извършителят. Очаквам да видя след като полицията разполага с такава кадрова обезпеченост и финансов ресурс дали той ще бъде разкрит  и дали бъдат приложени спрямо него същите мерки.

А по повод проверката на общински служители, от Общината публикуваха изявлението на кмета Илко Стоянов, който задава 10 въпроса.

Кметът, пише в позицията, ще сезира Прокуратурата с всички въпроси и съответните доказателства за това. Според Стоянов е упражнено и полицейско насилие върху служителите.

Цялата позиция без редакторска намеса вижте тук:

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов: Срещу мен беше проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие в стил ДС от комисар Георги Кандев чрез съдействието на личния му приятел, осъждан за изнудване, Иван Хамбарджийски (по прякор Бриндо)

КУЧЕТАТА СА ЖИВИ И СА БИЛИ ИЗВОЗВАНИ ЗА РУТИННА МАНИПУЛАЦИЯ ПРИ ВЕТЕРИНАРЯ, ВСИЧКО ДРУГО Е СПЕКУЛАЦИЯ!

Днес, полицията в Благоевград, ръководена от Георги Кандев, отново беше заставена да служи на политически интереси. След „мега“ акция на ОД на МВР тази сутрин бе установено, че ветеринарят към ОП „Приют за безстопанствени животни“ е от Дупница и се извозват кучета от Благоевград, за да бъдат третирани и преглеждани в неговата клиника на територията на община Дупница.

Ситуацията много наподобява на случая с т.нар. “Македонски клуб”, когато след шумна акция на полицията, ръководена отново от Георги Кандев, пак имаше намесени общински служители и накрая казусът приключи без обвинения.

В тази връзка кметът на община Благоевград отправя следните въпроси:

Наистина ли полицията се справи с всички престъпления и реши да харчи държавен ресурс за подобна проверка, установяваща единствено, че служителите извършват служебните си задължения?

Какво прави лицето,  неофициално спрягано за говорител на Кандев, Иван Хамбарджийски на място? Работи ли същият в полицията или с полицията и каква е точно дейността му?

Има ли лични чатове между Георги Кандев и Иван Хамбарджийски, в които се обсъждат нерегламентирани от закона дейности между двамата?

Кога политкомисар Георги Кандев ще върне сървърите за видеонаблюдение на Община Благоевград, които държи нерегламентирано и смята ли да злоупотребява с информация, с която се е сдобил чрез незаконосъобразното им ползване?

Не мисли ли политкомисар Кандев, че му е време да си подаде оставката, особено след случая с частния джип, който беше обсебил, след като държи незаконно сървъри, които не са негова собственост и затова, че е в “опасна близост” с осъждано лице?

На какви интереси служи комисар Георги Кандев - на обществени, на политически или на частни?

Ако е имало опасност за живота на кучетата, както твърди личният му глашатай Иван Хамбарджийски, защо същите са оставени пак в приюта?

Как така Иван Хамбарджийски се е появил секунди след като е вдигната стоп палката?

Кой има интерес да се повдига отново темата с кучетата чрез използване на лъжи и да нагнетява напрежение между кучета и хора?

Какво престъпление има извършено, след като кучетата са живи и след като са превозвани с официални документи, и това е установено?

Всички действия са се развили на територия на община Благоевград. Ако някой иска да внуши, че тези кучета е нямало да бъдат върнати на територията на община Благоевград или същите са били насочени към друго населено място защо не са извършени необходимите действия от полицията това да бъде доказано? Очевидно е, че органите на реда са знаели, че служителите ще си свършат работата и по този начин няма да бъде постигнат целения ченгесарски ефект.

При извършеното претърсване са установени договор с дупнишката клиника и регистър за вписване на двете кучета, както и декларация за транспорт на четириногите, които е трябвало да бъдат закарани до ветеринарния център и да бъдат върнати обратно в приюта.

Служителите на Община Благоевград са  спазвали определения маршрут.

Тук изниква въпросът защо полицаите не са изчакали да видят дали животните ще бъдат върнати в приюта.

Може би не е било в интерес на Георги Кандев и Иван Хамбарджийски.

Ще сезирам Инспектората при МВР и министъра и ще поискам да бъде извършена проверка как въпросното лице Иван Хамбарджийски е било допуснато на място при провеждане на полицейската операция и дали той и Георги Кандев са в постоянна кореспонденция!

На какво основание управителят на приюта не е допускан до работното си място, при положение, че няма каквато и да било заповед за ограничаване на достъп?

Защо е упражнявано полицейско насилие върху служители на приюта?

Беше пропиляно много време и държавен ресурс, за да бъде установено, че две кучета, които вчера са постъпили в приюта, днес са извозвани до Дупница за третиране и преглед. Това е активно полицейско мероприятие с цел компрометиране!

Докато Георги Кандев е директор на ОД на МВР, Община Благоевград ще комуникира с тази институция само чрез служебна кореспонденция.

Предстои Община Благоевград да сезира Прокуратурата с всички тези въпроси и съответните доказателства за това.

Междувременно се надяваме полицията да насочи усилията си към ширещия се вандализъм и да помогне за проблема с изхвърлянето на бездомни кучета в Благоевград. Поредният такъв случай бе установен тази сутрин в Градската градина, където в кашон са изоставени две новородени кученца.

Още утре ще предоставим на Георги Кандев видеозаписът, на кадрите на който се вижда извършителят. Очаквам да видя след като полицията разполага с такава кадрова обезпеченост и финансов ресурс дали той ще бъде разкрит  и дали бъдат приложени спрямо него същите мерки.

Нека полицията приложи еднакъв критерий и за тези две кученца, за да докаже, че не действа с друга цел. Мога да се обзаложа с Георги Кандев, че няма да си мръдне пръстчето за тези две кученца, защото не го интересуват животните, а само общинските служители!

П.П. Умишлено написахме с главни букви и няколко пъти, че кучетата са живи, за да не се спекулира!

ИНФОМРЕЖА се свърза с Иван Хамбарджийски, който заяви, че е вършил работата си в качеството си на репортер.

Той съобщи, че в продължение на месец е проследявал съответните служители на Общината и лично е видял как те изхвърлят животните, някои от които не са оцелели, дори били нападнати от чакали. Хамбарджийски е категоричен, че има доказателства и стои с името си зад всичко казано, но има и доказателства със снимков и видео материал.

По повод квалификациите, дадени по негово име в позицията на Стоянов, Хамбарджйски коментира, че „това е нивото на настоящето ръководство“.

Снимки: Договор за извършване на медицински дейности между Община Благоевград и „Рилавет“ ЕООД;

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK