Камбитов пред студентите: Ако кметът е виновен за случилото се, виновен съм!

Снимка: Infomreja.bg

Ние сме потенциални жертви! Искаме или светофар, или кръгово. Това са две общежития с по 400 човека в сграда. Разполагаме с 2 зебри! Едната е при кафе “Афинити“, а другата е при пицария „Бонжур“. Всеки ден потичваме. Всеки ден ще стоим пред общината, ако трябва, за да може някой да се събуди, или да каже 5 приказки и те ще останат там, където са казани! Стига вече, ние сме бъдещето на България!

Това е гневния отговор на студентите пред сградата на община Благоевград.

Бдението вече се превърна в протест, категорични бяха младежите. Протестираме срещу управниците и срещу всички, които трябваше да бъдат там, за да не се случи това. Полицията, къде е? Тя дойде кога? Когато вече беше станало всичко!, каза Бетина.

Живущ в квартала, присъединил се към студентското бдение, разказва за преживяванията на един пешеходец по улица „Славянска“: „Ако успееш да не си изкълчиш глезен по разбитите тротоари, стигаш до зейнала шахта, която е разбита. В най-добрия случай ще си счупиш един крак. После пресичаш и се молиш да те видят, да намалят и бързаш до стигнеш до края на пътеката жив!“.

Относно шахтата Камбитов каза, че не би искал да прехвърля отговорността, но тя е задължение на БТК. Въпреки това кметът ще се заеме незабавно с ремонта ѝ. Той увери студентите, че разбира гнева им, но призова: „Дайте да го насочим правилно!“.

Ако кметът и общината са виновни, аз ви казвам: Виновен съм! Но живота не можем да го върнем, така е най-лесно да се обвиняваме, каза градоначалникът.

Ако върнем това, което вчера се случи и светофар няма да помогне, категоричен бе Камбитов, в отговор на искането на студентите. Младежите все пак възкликнаха, че срещу всяко общежитие трябва да има и пътека. „Това са минимум 800 студенти с 1600 родители. Те всеки ден се обаждат и питат дали сме добре!“

Като обобщение на разговора кметът пое ангажимент да бъде поставена релефна маркировка, да бъдат изградени изкуствени неравности, с цел ограничаване на скоростта на автомобилите, както и да бъде изграден светофар с бутон. Светофарът е по искане на протестиращите, макар че многократно Камбитов каза, че трафикът ще бъде затруднен. Тротоарът по ул. „Александър Хумболт“ ще бъде направен в срок до 20 дни.

Кварталът е проблемен като цяло, каза още градоначалникът. Идеята в този квартал е била „Стойте, ние ще се оправяме!“. Мисля, че досега това, което съм обещал като кмет, съм го изпълнил, каза Атанас Камбитов в допълнение.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ббб19:10 - 13.12.2017
тва кмета го е казал да ева неговата м..ка,че нема как да сложи сфетофар пред всяко общежитие защото те немат пари да платят а големите вериги плащат нали се сещате на кой,кой,кой...ма.ма ви мръсна...
яа16:32 - 13.12.2017
Срам нямате бе..............скрии се в миша дупка и мълчи бе.
SS16:30 - 13.12.2017
Тоз тЕрикат на снимката отдавна трябва да е в затвора, а не да плаща на сайтчета като това за честитки и реклама.Направо е за без коментар.Олигарх, като половината управляващи в този район.По скоро Овчар, защото народа там са по плоски от овце.Нееее по скоро Гербав Овчар, щото е от партията на тиквите.
ббб15:11 - 13.12.2017
Слушах изказване по радиото на някой общинар,че не може пред всяко общежитие да има сфетофар а пред всеки магазин на кауфланд,била и др. може????така ли???

FACEBOOK