Бдение в памет на Милен Цветков

Снимка: Нова тв

Днес се навършват три години от смъртта на журналиста

На третата годишнина от смъртта на журналиста Милен Цветков, негови приятели и колеги се събраха на бдение на мястото на катастрофата, за да почетат паметта му, пише Нова тв.

На кръстовището, на което Милен Цветков загуби живота си, днес поднесоха цвете и запалиха свещ - основно негови колеги. Там беше и Соня, която го е виждала само на екрана.

„Просто харесвах този човек. Неговите разсъждения бяха много близки до моите. И съжалявам. Много съжалявам за него. Защото точно такива хора, каквито ни трябват на обществото, а си отиват”, каза Соня Коен.

Милен Цветков отваря вратата на телевизионната журналистика за Евгений Генчев. Днес Евгений си спомня как на интервюто за работа успява да го впечатли с един въпрос - каква ще е заплатата му?

„От него научих много неща. Едно, от които, е че това, което работим е наистина просто работа, от която си изкарваме хляба, и да не се вземаме твърде на сериозно”, казва Евгений Генчев.

Колегите му поискаха и справедливост.

„Той би ми се надсмял, че седя тук на тази спирка. Защото знам, че той не е тук.... Трябва да има някаква справедлива точка. И тя не е, за да успокои мен, тя е за да успокои много други хора, които са страдали по същия начин като семейството на Милен. Да им даде усещането, че когато нещо такова се случи - няма да се размине”, каза Лора Крумова.

Две съдебни инстанции осъдиха Кристиан Николов на 9 години лишаване от свобода. Днес Върховният касационен съд трябваше да потвърди или да измени присъдата. Делото беше отложено заради положителен тест за корона вирус на подсъдимия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK