Изписват гастарбайтера, няма кой да го прибере

снимка: infomreja.bg, архив

Върнатият ни от гръцките власти на ГКПП „Илинден“ гастарбайтер Коста Спиров е стабилизиран и готов за изписване, съобщиха от отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ – Благоевград, където в момента е настанен.

Нито един от близките му от родния Котел обаче днес не дойде да го прибере. С такива намерения бил племенникът му Георги Георгиев, но оставил пътуването до Благоевград за утре. "Исках първо да се чуя с баща си, който също е в Гърция, за да обсъдим транспортирането му до Котел", коментира пред ИНФОМРЕЖА Георги Георгиев.

Според твърденията му синът и дъщерята на Коста Спиров, които живеят в Котел, не искали и да чуят за баща си, тъй като не го били виждали повече от 10 години. 

"Снощи разговарях с него по телефона и той ми обясни, че не иска да се прибира в Котел, а да се върне в Гърция на работа", каза още племенникът му.

Въпреки това Георги Георгиев ще пропътува утре близо 500 километра, за да прибере чичо си от благоевградската болница.

Мъжът бе предаден на полицаите на ГКПП „Илинден“ към 16 часа в петък в безпомощно състояние. Първоначално бе настанен в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, но по-късно бе транспортиран до благоевградската болница.

Гастарбайтерът не е здравно осигурен, а личната му карта е с изтекъл срок. Тежи около 50 кг. Контактен е, но все още говори несвързано.

В южната ни съседка е работил повече от 20 години, предимно като строител, но е бил и овчар. Последно е изкарвал хляба си в села край Кавала.

По думите на началника на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Смолян Бойко Божков, Коста Спиров е предаден на ГКПП "Илинден" с гръцка линейка и гръцки полицай и с епикриза на гръцки език.

По данните на гръцките власти, българинът пострадал при катастрофа и 25 дни бил лекуван в болница в Кавала.

Спиров е с две фрактури на таза. Установено е, че в Гърция не са му поставени импланти от метал заради скъпоструващата интервенция. В болницата в Кавала му е сложена единствено външна стабилизираща шина, след което е предаден на българските власти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//