Отварят ГКПП „Илинден-Ексохи“ за леки автомобили и автобуси

Снимка: Infomreja.bg

В сряда в Гоце Делчев бе организиран голям протест и бе блокирано кръговото кръстовище до митницита

Отварят ГКПП „Илинден-Ексохи“ за леки автомобили и автобуси от 1 юли.

Новината съобщи преди минути на извънреден брифинг областният управител на Благоевград - Николай Шушков.

От 1 юли ГКПП „Илинден – Екзохи“ ще бъде отворен за преминаване на леки автомобили и автобуси. Това е един голям успех за нашата дипломация. Голям катализатор за това решение бе срещата, която проведох с областните управители на Драма и Кавала миналата седмица. Това е една добра новина за всички наши граждани. Официалното решение на гръцкото правителство очакваме днес, за да се изясни какъв ще бъде режимът на преминаване. От българска страна уверяваме, че имаме пълна готовност на всички екипи да работят в 24-часов режим на работа, каза областният управител.

На граничния пункт „Кулата – Промахон“ ще бъдат разположени още 20 гранични полицаи. Преминаването на леките автомобили ще бъде значително по-бързо. Ще бъде отворен и ГКПП „Богородица – Екзохи“ между Гърция и РС Македония, с което ще се облекчи трафика на пътуващите граждани на Сърбия и Македония, допълни Шушков.

В сряда жители на целия Гоцеделчевски регион организираха голям протест. Те блокираха кръговото кръстовище до митницата в Гоце Делчев и настояха за незабавно отваряне на пункта за всички автомобили.

„Това е крайно наложително, тъй като сега движението се осъществява през ГКПП Кулата, което е свързано със загуба на средства и време, както и с много неудобства при дългия престой“, бяха категорични протестиращите.

Те подчертаха, че в случая се нарушават принципите на Европейския съюз за свободно движение на хора, услуги и капитали.

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//