Григор Димитров се класира за полуфинала на Аустрелиън Оупън

Снимки: БГНЕС

Григор Димитров се класира за исторически първи полуфинал на Аустрелиън Оупън, след като размаза в четвъртфинален двубой Давид Гофен с 6-3, 6-2, 6-2 за 2 часа и 12 минути, съобщава БГНЕС. Григор започна уверено и безпроблемно срещата, като взе убедително първото си подаване. Гофен не успя да се похвали със същото, като с агресивни ретури и брилянтни разигравания от страна на българина, той успя да реализира ранен пробив, за да поведе с 2-0.

Пробивът бе затвърден от Димитров, като впоследствие и белгиецът успя да спечели първи гейм в срещата за 1-2. При 3-1 и сервис на първата ни ракета в гейм, продължил близо 10 минути, Гофен получи няколко възможности за пробив. Григор вкара малко първи сервиси и след форхенд изкаран в аут, световният номер 11 успя да върне пробива, както и да спечели подаването си на нула, с което резултатът бе изравнен за 3-3. Димитров отново влезна в мини криза при подаването си, но благодарение на помощ, дошла от началния му удар, успя да се измъкне и да поведе с 4-3.

Последва изключително труден гейм за Гофен, като на няколко пъти той успя да спаси точки за пробив. В най-дългата изиграна точка до този момент в срещата, нашето момче бе безпогрешен и успя отново да пробие за 5-3, с което да сервира за спечелването на първата част. След 42 минути игра Григор успя да запази хладнокръвие и спечели сета с 6-3, с което направи и първа крачка към полуфиналите.

Перфектното начало на втория сет не закъсня, като Григор реализира нов пробив в подаването на белгиеца, с изключително агресивна и стабилна игра от основната линия. Сбъркан форхенд, двойна грешка и бекхенд в мрежата подарени от българина, позволиха на 11-ия в света да направи рибрейк и да изравни за 1-1. Напрежението оказа влияние върху 26-годишния белгиец и Гришо се възползва от колебливата игра на съперника, като отново излезе с пробив напред за 2-1 в негова полза.

Пробивът бе успешно затвърден, като така българинът, който се намира под номер 15 в световната ранглиста, се откъсна с 3-1 в резултата. Въпреки че беше притиснат до стената, Гофен успя някак си да се измъкне и да спечели своето подаване за 2-3. При 4-2 в полза на Григор, нещата се наредиха по перфектен начин, след като Гофен направи 3 лесни грешки в сервис гейма си и предостави 2 скрити сетбола на българина. Той се възползва от предоставената възможност и проби за 5-2.

Сервирайки за спечелването на втория сет, класата на Григор отново си пролича. Той успя да неутрализира няколко точки за връщане на единия пробив и да стигне до 2-ри сет бол, който бе реализиран с перфектна игра на мрежата. Така българинът поведе с 2-0 сета, което го доближи с още една крачка до достигането на исторически първи полуфинал на Откритото първенство на Австралия. В третата част Гофен за първи път не бе пробит в самото начало на сета, като спечели подаването си за 1-0 в негова полза. Гришо от своя страна пък взе лесно своето подаване, като затвори гейма с 8-ия си ас. Белгиецът показа признаци на увереност и поведе с 2-1.
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK